Wpis z mikrobloga

Mireczki z #emigracja z nordkyckich krajów lub innych. Gdy przylatujecie z kraju w którym pracujecie to co zabieracie ze sobą z powrotem w bagażu? Mam bagaż 26kg i myślę zabrać ze sobą jakieś produkty spożywcze i inne, które tam (islandia) są drogie. Co wy zazwyczaj zabieracie ze soba?
#podroze #emigrujzwykopem
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ROCKNROLLLA Ja zawsze samochodem, napoje włącznie z piwem. Jakieś pierdółki. Ale dla siostry zawsze wiozę KARTONY wege produktów i przeróżnych spożywczych których w NO po prostu nie ma. A że ceny są absurdalne to tak naprawdę trasa samochodem mi się dosłownie opłaca
  • Odpowiedz
@ROCKNROLLLA: Norwegia, na zachód od Oslo trochę. Z Wielkopolski połączenia perfekcyjne: A2, S3 i cyk promy z PL albo DE, później przez Szwecję jazda wybrzeżem główną trasą cały czas - piękna sprawa

Samolotem latałem paaaare razy tylko na przestrzeni prawie 15 lat.
Wiem że ludzie zawsze papierochy biorą dla innych ale ja nie pale a dla innych ludzi stwierdziłem że nie bede sie w paserstwo bawić skoro i tak sprzedają
  • Odpowiedz
@ROCKNROLLLA: Możemy o tym rozmawiać DNIAMI :) Aktualnie jestem znów w PL bo tak mi się życie potoczyło że tutaj mam w spadku do dopilnowania fajny teren, dwór zabytkowy mój rodzinny, domy wakacyjne które mój ojciec oferował (a ja teraz muszę odnowić) i lasy które uwielbiam i o które dbam. Gdyby nie to to cały czas nadal siedziałbym w NO bądź Szwecji, w Norwegii jest po prostu moja siostra która
  • Odpowiedz
A z @yazhubal gdybym mógł się kiedyś zgrać to całkiem kosmos. Mam domy wakacyjne w Polsce które aktualnie odnawiam i chętnie ugoszczę za darmo gdybyś akurat był w regionie czy potrzebował podczas wizyty w kraju :)

Przypominam że jako fan Sigur Rós w liceum trafiłem na twój blog z opowieściami i perfekcyjnymi zdjęciami. Coś niemożliwego dla ludzi którzy nie znają realiów skandynawskich.

Odzywałem się gdy pojawiłeś się na Wykopie, wspominałem gdy
  • Odpowiedz