Aktywne Wpisy
jmuhha +32
Wyszlam do pracki (。◕‿‿◕。)
powiedźcie mi dziś coś miłego
powiedźcie mi dziś coś miłego
NarciarzFarciarz +221
Witam, czas na kolejny wpis z serii #emigracja do #kanada
JEST DUŻO LEPIEJ
Nie mogę uwierzyć, że już za niedługo stuknie nam rok w Kanadzie. Jeszcze rok temu o tej porze oglądałem kolory Jesieni w Kolarado. Nadal mam wrażenie jakbym miesiąc temu wrócił ze Stanów. Przylecieliśmy wtedy z gorących, pięknych Hawajów do zimnej, późnej Jesieni w Kanadzie. I ta Jesień znów się zaczyna.
Co
JEST DUŻO LEPIEJ
Nie mogę uwierzyć, że już za niedługo stuknie nam rok w Kanadzie. Jeszcze rok temu o tej porze oglądałem kolory Jesieni w Kolarado. Nadal mam wrażenie jakbym miesiąc temu wrócił ze Stanów. Przylecieliśmy wtedy z gorących, pięknych Hawajów do zimnej, późnej Jesieni w Kanadzie. I ta Jesień znów się zaczyna.
Co
19 kwietnia 1978 r. zespół Patti Smith Group wydał singiel z utworem "Because the Night" promujący album studyjny "Easter". Pierwsza wersja kompozycji została nagrana przez Bruce'a Springsteena podczas sesji do płyty "Darkness on the Edge of Town" (ostatecznie nie trafiła na ten krążek). "Easter" i album "Bossa" nagrywane były w tym samym miejscu (Record Plant Studios w Nowym Jorku) i czasie (druga połowa 1977 r.) a taśma z utworem "Beacuse the Night" trafiła w ręce Patti Smith za pośrednictwem producenta obu płyt - Jimmiego Iovine'a.
Patti Smith Group - "Because the Night"