Wpis z mikrobloga

Taki to przebiegły demiurg z ryżej odleżyny miał być według niektórych, a wieśniak nawet riserczu co do ekspresu do kawy nie potrafi zrobić, tylko w-----ł dwa razy tyle siana za ile miałby porządny DeLonghi na lata. Ale wieśniaki tak mają, niech somsiady widzą że drogi. Nie? śmietanowa caryco?
#kononowicz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SiennaWest: Nie no, ekspresy się przydają bo jednak pod odpowiednim ciśnieniem i temperaturą ze świeżo mielonych całych ziaren jest głębszy smak czy aromat. Do tego kilkanaście czy tam ile programów i rodzajów kaw z dobranych automatycznie proporcji. Wygodnictwo też swoje robi bo tylko naciskasz i czekasz
  • Odpowiedz
  • 1
@SiennaWest: ja tam parzę w kawiarce, ale są ludzie którzy lubią różne gatunki kawy. Te z wyższej półki nie będą smakować, ani mieć takiego aromatu, jeśli zostaną źle zaparzone. Są też leniwe wieśniaki przekonane o tym że kawa z ekspresu za ~10 koła dodaje prestiżu stanowisku ceo w nietypowym sorfay
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@rafal-konso: Najbardziej to mnie śmieszy cena za jaką wystawili. K---a, ja wiem że te sprzęty są w uj drogie jak się je kupuje w autoryzowanym sklepie, ALE... U----i ni c---a tyle nie powinny kosztować. Nie ważne czy używałeś go miesiąc, pół roku, dwa lata, jest to sprzęt używany, nie ma takiej samej wartości jak gdy kupowałeś go w sklepie. A tu d------i taką cenę, że równie dobrze mógłbym dołożyć 800zł
  • Odpowiedz