Aktywne Wpisy

Metodzik +215
✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁 DARMOWA GRA NA EPIC ✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁
🔥 F1® Manager 2024 za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📊 OCENY:
🎯 Metacritic: Metascore: 81/100, Userscore: 8.1/1
🔥 F1® Manager 2024 za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📊 OCENY:
🎯 Metacritic: Metascore: 81/100, Userscore: 8.1/1

zbyszko-z-bogdanca +166
#nieruchomosci fliperzy już kombinują jak oskubać ludzi XDDDD
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Szukam czegoś do czytania dla chłopca lat 9, nie komiksy. Hary Potter przeczytany cały (dwa razy), dzienniki cwaniaczka oraz przygody Mikołajka wszystkie części - również. Magiczne drzewo nam nie podpasowało, opowieści z Narnii również nie siadły. Straszna historia (ci okropni Rzymianie itp.) tak sobie
Magiczne drzewo mamy chyba całą serię i w razie czego możemy się wynieść
#ksiazki #ksiazka #dzieci
Jamie Olivier (ten od gotowania), "Olbrzymia przygoda Billy’ego" (wydane chyba w zeszłym roku)
Edward Fenton, "Widmo z Głogowego Wzgórza"
J.R. Black, "Duch ze wzgórza Kurzej Wątróbki" - i cała seria "Krąg ciemności", to takie zabawne horrory dla dzieciaków, w podstawówce wypożyczałam i łykałam w jeden wieczór
Swen Nordqvist - seria o Pettsonie i Findusie, szczerze polecam "Tort urodzinowy", obśmiałam się jak norka.
Edmund Niziurski i jego książki dla młodzieży,
Miałam wtedy trochę więcej ale naprawdę świetne książki. Nie ma bardzo brutalnych scen, tylko trochę ale bądźmy szczerzy xD
Kto nie miał dostępu do gierek w których była krew itd? xD
źródło: 563831-170x243
Pobierzźródło: horowitz
PobierzUwielbiałam też wszystkie lektury, nie wiem co teraz jest obowiązkowe.
Jednak "Chłopcy z Placu Broni", "Wakacje z duchami", "W pustyni i w puszczy", "Ten obcy", "Spotkanie nad morzem", "Ronja, córka rozbójnika" na zawsze w serduszku.
Uwielbiałam też serie: Jeżycjada Musierowicz, Amy numer 7,
Przygody Robinsona Cruzoe
Dziewczyna i chłopak czyli heca na 14 fajerek
I Chmielewskiej: Nawiedzony dom, Wielkie zasługi, Skarby - historia Janeczki i Pawełka (oni mają w książęce coś po 11-12 lat, więc wiekowo mógłby się z nimi identyfikować.
@krytyk1205: Owszem, ale aby docenić Tomka to trzeba mieć zacięcie historyka i ogarniać trochę historię naszego kraju, to jest na poziom 7-8 klasy a nie 9 lat ¯\(ツ)/¯ Będziesz dziecku tłumaczyć co to były rozbiory i ich konsekwencje, jak ono dopiero nauczyło się tabliczki mnożenia? To nie ten wiek, tu potrzebna
@jeden_na_dziesiec: było czytane
@mru_mru: łebskiego właśnie zamówiłem zobaczymy czy wejdzie:)
@kolejne_juz_konto: bo jestem stara i te książki czytałam jako dziecko, wielokrotnie, to dobre historie, nie jestem na bieżąco z książkami dla młodych bo nie mam dzieci zatrzymałam się na Harrym.
A Nawiedzony dom czy 14 fajerek to kapitalne książki z bohaterami z którymi można się utożsamiać. Co mu szkodzi