Wpis z mikrobloga

Mirki, zastanawiam się nad zmiana mojego treka na sorze i bez hydrauliki na to bianchi z grx 400. Ktoś zna ten model? Ma jakieś dobre, źle wrażenia? Ma to jakieś poważne wady?

Jeżdżę 60/40 asfalt/szutry-lasy. Aktualnie wkurza mnie w moim odczuciu dość niska sprawność hamulców i trzaskający się na wyborach łańcuch. Nie potrzebuje full carbon a z geometrii też jestem zadowolony w treku i wydaje mi się że to bianchi ma podobną. Robię trasy takie po około 80-160 km głównie.

#rower #gravel
https://rowerybianchi.pl/produkt/nirone-allroad-grx-400-1x10sp/
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@jagodowy_krol:

Mam mechaniczne tarcze i nawet przy idealnej regulacji czuje znaczącą różnicę względem hydrauliki, na której pojezdziłem ostatnio. Opony też mam imho przyzwoite - schwalbe g one allround.

Łancuch normalnie pracuje kulturalnie, na płaskim i nie mam uwag, ale na wybojach naciąg jest jak na mnie za słaby i wali o blaty wkurzając mnie niesamowicie. Jezdzilem na tym 4 lata i irytacja tylko sie spotęgowała, w ogóle nie przywykłem.
  • Odpowiedz
Mam mechaniczne tarcze i nawet przy idealnej regulacji czuje znaczącą różnicę względem hydrauliki,

@mtos: tak hydraulika będzie fajniejsza.

naciąg jest jak na mnie za słaby i wali o blaty

@mtos: ja zrozumiałem, że przy zmianie przełożeń. tak na wybojach będzie się to tłukło, w sorze nie ma sprzęgła jakie jest w rx400 - to będzie o wiele lepsze.

Zawsze można zmienić grupę, może się trafi okazja. Mi się
  • Odpowiedz