Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ugabuga kara za segz,

@Iskaryota: UGABUGA nie potrafie powstrzymać zwierzęcych instynktów więc niech społeczeństwo mi się zrzuca na skrobankę, jestem kobietą więc nie mam prawa ponosić odpowiedzialności za swoje błędy uga buga
  • Odpowiedz
@Neko-chan51: Jeny, z tymi pękającymi gumami to jest taki mit, że aż trudno mi w to uwierzyć. W życiu z tysiąc razy używałem i tylko jeden raz zdarzyło się, że pękła. xD Nie wiem co wy z nimi musicie robić. Pakujecie na siłę bez nawilżenia, jesteście brudni od piachu czy co? XDDD
  • Odpowiedz
@Neko-chan51: @Pantokrator

Kara to wg sjp „środek represyjny lub wychowawczy”. Więc nie wiem w odniesieniu do czego mowicie, chyba natury albo Boga, czy innych sił wyższych.

@Neko-chan51: wokół ciazy i porodu można podchodząc subiektywnie, trochę to „osłodzić”, tak samo jak mówi się, że ból uszlachetnia, że żołnierze oddają życie za swoją ojczyznę. Męki, trud, poświęcenie i ciężar kobiety służą wydania na świat nowego życia, nowego człowieka. Trudno
  • Odpowiedz
więc niech społeczeństwo mi się zrzuca na skrobankę

@KochanekAdmina: kto niby chce, żeby społeczeństwo fundowało kobietom aborcje? xD to oczywiste, że same powinny za to płacić.

jestem kobietą więc nie mam prawa ponosić odpowiedzialności za swoje błędy

Kobieta kobietą, ale dlaczego potencjalny nowy człowiek ma ponosić konsekwencje? Dlaczego ma być siłą sprowadzany na świat, mimo że nie jest chciany? Wystarczy odrobina empatii, żeby wiedzieć, jak złe to jest. Niechciana ciąża
  • Odpowiedz
kto niby chce, żeby społeczeństwo fundowało kobietom aborcje? xD to oczywiste, że same powinny za to płacić.

@ksndr: Opcja która forsuje aborcje, ta sama opcja która chce wam sponsorować nawet podpaski xD
  • Odpowiedz
@Neko-chan51 to jak kobieta nie chce znosic tych wszystkich dolegliwosci i bolu porodowego to niech sie lepiej zabezpiecza. Serio jest mnostwo mozliwosci, moze byc gumka + przerywany - tu ryzyko zajscia wynosi praktycznie 0% mozna w dziesiatki innych sposobow stymulowac kobiece narzady.
I oczywiscie, ze niechciana ciaza to nie tylko wina kobiety. Ale to na kobiete spada najwieksza konsekwencja wiec tym bardziej powinna zadbac, by do tej ciazy nie dopuscic a
  • Odpowiedz
@Neko-chan51: Grypa i przeziebienie nie wpływają na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych. Niektóre leki tak, ale są to leki na receptę i warto jest skonsultować z lekarzem. Siostra kolezanki pewnie zapomniała dwóch tabletek pod rząd.
  • Odpowiedz
@ZielonyRozpustnik: Mężczyzna też powinien pomyśleć o zabezpieczeniu się, a nie tylko kobieta. Żadna antykoncepcja nie daję 100% gwarancji na brak ciąży.
Dla wielu osób temat ludzkiego ciała i jego mechanizmu to temat tabu na który się nie rozmawia. U każdej kobiety cykl trwa różnie i zależy.
  • Odpowiedz
@Seaurchinseviche: ludziom z gwoździem w głowie nie wytłumaczysz. Takie rzeczy to dla polityków zasłona dymna i tylko o to chodzi. Jak chodzi i ich Interes to przegłosowane raz dwa nawet nikt o tym nie wspomni. Szkoda tylko kobiet, ale równie szkoda niepełnosprawnych, facetów na wojnie, Mirków w magazynie na minimalnej itd. Liczy się kasa i zawsze będzie. My jesteśmy dla polityków tylko bydłem którym zarządzają.
  • Odpowiedz