Aktywne Wpisy
![mickpl](https://wykop.pl/cdn/c0834752/e8a8471ee0ef9099b528719cfb0a12bfb11959242b197c0a5ccb8689ed0e1cc8,q60.jpg)
mickpl +260
Większość programistów niczym nie różni się od pana z mema, który pracował w zakładzie ganków stalowych. Całe życie klepią ten sam kod w jednym it-kołchozie i w jednej technologii, a teraz jak są zwolnienia to nie wiedzą co ze sobą zrobić XD
#pracbaza #programowanie
#pracbaza #programowanie
p0melo +28
#programowanie #it #pracait #programista15k
60% pracowników zatrudnionych w IT nie ma wykształcenia kierunkowego.
Firmy zatrudniają na to samo stanowisko programisty Pawełka absolwenta bootcampu i Kamilka absolwenta informatyki. Oczywiście płacą im tyle samo.
Gdyby
60% pracowników zatrudnionych w IT nie ma wykształcenia kierunkowego.
Firmy zatrudniają na to samo stanowisko programisty Pawełka absolwenta bootcampu i Kamilka absolwenta informatyki. Oczywiście płacą im tyle samo.
Gdyby
#madreslowko
#powiedzonka
#przyslowia
Zabawa polega na napisaniu często używanego zdania które przez wiele osób uważane jest za mądrość ludową, a tak naprawdę jest głupie i czesto bezsensowne, więc jeśli ktoś jest chętny do wzięcia udziału w tej zabawie to zapraszam, jestem ciekaw waszych przykładów.
Zaczynam zatem z dwoma przykładami:
Chcącemu nie dzieje się krzywda
O gustach się nie dyskutuje
Nie wchodzi się dwa razy do rzeki
@AAAAAPsik: Tylko to trzeba rozumieć skąd się wzięły dane powiedzenia i co oznaczają, żeby nie wyjść na ignoranta w dyskusji.
Chcącemu nie dzieje się krzywda - volenti non fit iniuria - ktoś kto świadomie zgadza się na szkodę nie może rościć sobie praw do odszkodowania, bo to termin prawniczy. Np. bokser nie może oskarżyć drugiego boksera za to, że ten obił mu ryj o
ja mam na mysli zdania jakie funkcjonują w polskim