Wpis z mikrobloga

Mireczki drogie z #bmw szukam czegoś dla siebie, ale ponieważ zatrzymałem się umysłowo na e39 to mam zgryz - szukam czegoś możliwie najnowszego rocznikowi, z benzyną, najchętniej #touringmasterrace albo w ostateczności SUV. Budżet skromny 60 tysięcy polskich złotych. W co celować żeby nie popłynąć w koszty? Może być 3, może być 5 może być X...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Podstarzaly_Mandalorianin: z racji że w dzisiejszych czasach, nawet nowe auta, potrafią być wadliwe i psuć się zaraz po wyjeździe z salonu, to chcąc wydać 60tys na auto, przeznaczył bym na jego 40-50tys max, a resztę wpakował na ewentualne naprawy. Jak i wymiany najistotniejszych część, czyt. Rozrząd oleje itp itd... żeby później nie być zdziwionym...;)
  • Odpowiedz
@SuperGosc11 a teraz się zainteresuj co oferują 2l silniki od bmw w serii f10 bo o takiej jest mowa.
2.0i - klekocze jak diesel, rozrząd może się urwać bez powodu przy przebiegu 150kkm, przegrzewanie głowicy, problem z pompą oleju, problem z katalizatorem, problem z cewkami.
2.0d - samozapłon z powodu wadliwej chłodnicy egr, wymiana rozrządu za 4-5 tys zł i ogólne wady diesla.

Ja musiałem wymienić silnik w 525d, long life
  • Odpowiedz
@open_or_die oczywiście, może ale nie musi. Rozumiem, że w 3.0 jest dosłownie zerowa szansa na to? Sam mam f36, ale specjalnie też szukałem w wersji b47, żeby w miarę możliwości zminimalizować problemy z rozrządem, choć będę go wymieniał w tym roku
  • Odpowiedz
@open_or_die a, no ale to jest inna już kwestia. Jasne. Gdyby koszta 3.0 w zakupie były podobne i cena paliwa były niższe, to też bym brak 3.0 ja po prostu nie lubię stwierdzeń, że jak BMW, to musi być 3.0, benzyna i napęd na tył bo inaczej to nie bmw. A często widzę takie opinie które są irytujące
  • Odpowiedz
@open_or_die: to się kupuje furgonetkę Ala VW transporter. Suv. UE żadnych zalet, aerodynamika kiosku ruchu, duże spalanie, manewrowość lotniskowca, wysoko położony środek ciężkości, wysoki próg załadunku, w środku tyke miejsce co w średniej wielkości aucie, podczas gdy z zewnątrz to kobyla, słaba widoczność. Gównianego właściwości terenowe I ta cena...
  • Odpowiedz
@open_or_die no, ale mam tę samą serie silnikową i nie musiałem nic odkladac- kupiłem auto przy 167k km, poprzedni właściciel zdecydowanie nie był najbardziej dbającym, ale jedyne co musiałem zrobić dotąd to serwis EGR, i będę niedługo robił wymianę rozrządu, bo auto ma już 215k km
  • Odpowiedz
@cacum3 mam pod ręką karoqa 1.5 tsi dsg
Miejsca jest sporo, jest to najbardziej przestronne wnętrze w tej klasie (2 metrowiec może usiąść sam za sobą), jest duży bagażnik po przesunięciu foteli, wygodnie się wsiada, spalanie w mieście poniżej 7l, widoczność jest dużo lepsza niż w sedanie/kombii.
Sam bym nie kupił ale trzeba mieć klapki na oczach żeby patrzeć tylko "pod siebie" i twierdzić że te auta nie mają sensu.

Prawda,
  • Odpowiedz
@cacum3: jestem po złamaniu kręgosłupa, do tego ostatnie 10-15 lat jeździłem Jeepami Grand Cherokee z krótkim epizodem na Patrola i E39, więc dla mnie akurat SUV oznacza duży komfort wsiadania wysiadania

@open_or_die a jaki model warto w tym budżecie brać pod uwagę? Rozważam też ściągnięcie czegoś z US i uzdatnienie u nas (mam rodzinę w US, z czego dwie rozumne w mechanice osoby, więc zaufana para oczu i sprawne
  • Odpowiedz