Aktywne Wpisy

anoysath +80

forfiterex +49
#krakow #sct #niszczalski
Ci idioci od SCT z Krakowa naprawdę liczą, że obcokrajowcy przed wjazdem do miasta będą się rejestrować xxxD większego odklejenia niż krakusowskich urzedasow to nie widziałem w życiu
Ci idioci od SCT z Krakowa naprawdę liczą, że obcokrajowcy przed wjazdem do miasta będą się rejestrować xxxD większego odklejenia niż krakusowskich urzedasow to nie widziałem w życiu
Jeśli Twój pojazd jest zarejestrowany za granicą, nawet jeśli spełnia wszystkie wymagane normy, musisz samodzielnie zgłosić go do systemu SCT. Podczas zgłaszania będziesz musiał przedstawić kopię dowodu rejestracyjnego pojazdu, podać markę, model i rok produkcji

Tylko 3 litry.
SUV ma swoje zalety i rozumiem osoby kotre chcą kupić taki samochód. Takie podniesione kombi z wygodnym wsiadaniem.
2.0i - klekocze jak diesel, rozrząd może się urwać bez powodu przy przebiegu 150kkm, przegrzewanie głowicy, problem z pompą oleju, problem z katalizatorem, problem z cewkami.
2.0d - samozapłon z powodu wadliwej chłodnicy egr, wymiana rozrządu za 4-5 tys zł i ogólne wady diesla.
Ja musiałem wymienić silnik w 525d, long life
Jak bierzesz 2 litry to już na starcie możesz odłożyć kilkanaście tysięcy na naprawy wad.
Miejsca jest sporo, jest to najbardziej przestronne wnętrze w tej klasie (2 metrowiec może usiąść sam za sobą), jest duży bagażnik po przesunięciu foteli, wygodnie się wsiada, spalanie w mieście poniżej 7l, widoczność jest dużo lepsza niż w sedanie/kombii.
Sam bym nie kupił ale trzeba mieć klapki na oczach żeby patrzeć tylko "pod siebie" i twierdzić że te auta nie mają sensu.
Prawda,
@open_or_die a jaki model warto w tym budżecie brać pod uwagę? Rozważam też ściągnięcie czegoś z US i uzdatnienie u nas (mam rodzinę w US, z czego dwie rozumne w mechanice osoby, więc zaufana para oczu i sprawne