Wpis z mikrobloga

Nie martw się, ja też jestem podczłowiekiem który nic nie dostał... Natomiast nie widzę podstaw by z tego powodu wylogowywać się z tej nieciekawej gry.
  • Odpowiedz
@Pechpechpech może zanim zaczniesz pouczać innych, przez wzgląd na szacunek do OPa, najpierw przeczytasz, co ma on do powiedzenia? Bo mówisz mu, jak ma żyć, a nawet sobie nie zadałeś trudu, by przeczytać więcej niż pierwsze zdanie.
  • Odpowiedz
@blargotron: trochę Cię rozumiem, byłbym w podobnym rozrachunku jeśli chodzi o bilans państwo - ja, czy moja rodzina, gdyby nie parokrotny uśmiech losu. Nie róbj głupoty i nie poddaj się tej k----e polsce. Jest kilka mozliwości wyjazd do innego kraju, wałki, nielegal, tak aby państwo jak najmniej Ci zabierało byś mógł się odbudować na kilku płaszczyznach. Jeśli już przyjdzie ostateczna decyzja to warto zabrać ze sobą jakiegoś szmaciarza który się
  • Odpowiedz
  • 4
@krysztalyMrugaly: Niestety na takie odważne kroki mnie nie stać. Tak samo pewnie jak na ten odważny krok skończenia ze sobą. Co do ostatniego zdania, powiem ci, że o czymś takim myślałem i to by był nie najgorszy finał. Dziwi mnie szczerze mówiąc, że przez te wszystkie lata tylko raz coś takiego było na prezydenta Gdańska.
  • Odpowiedz
  • 1
@Maneharno: Nie zamierzam brać kredytu żadnego, to los gorszy niż śmierć. Nie, nie dałaby mi spokoju. Nigdy nie miałem takiego zobowiązania (rat, kredytów, niczego takiego, zawsze za wszystko płaciłem swoimi własnymi pieniędzmi z góry) i nie zamierzam mieć. Poza tym, to ja się nie znam na tym, nie znam się w ogóle na pieniądzach (no bo kto mnie miał niby nauczyć?), po prostu dostaje przelewy co miesiąc z firmy za
  • Odpowiedz
Ale ja nie jestem debilem. Ja nie robiłem dzieci. Ja uczciwie pracuję od 10 lat, a wcześniej długo się uczyłem i rozwijałem aby znaleźć dobrą pracę. A teraz mi plują w oczy. Moi rodzice nic nie dostali, ja nic nie dostałem, ale ja będę teraz komuś innemu spłacał kredyt kiedy sam wynajmuję (i mieszkam dość skromnie).

@blargotron: moi rodzice od państwa nie dostali nic. Ja jedyną rzecz jaką dostałem to
  • Odpowiedz
  • 0
@tomek123456789: Ja też jestem programistą, ale nie dobiłem jeszcze do mitycznych 15. Jestem trochę głupi bo siedzę zbyt długo w jednej firmie która nie zamierza chyba więcej płacić. Jestem zaburzony, stąd może problem ze zmianą pracy np. co do rozwiązania to wyjazd za granicę wydaje się optymalnym rozwiązaniem. Ja musiałbym się przygotować, zrobić prawo jazdy i kupić samochód, nauczyć języków.

Mam stosunkowo dobrą sytuację na tle średniej społeczeństwa, a i
  • Odpowiedz