Wpis z mikrobloga

1. Mirasy czy chudnięcie 100g/ dzień to jest ok? Przez 5 dni pod rząd tak mam
Chyba mało, ale nie jestem już więcej w stanie obciąć. Aktualnie jem około 1700 kcal.

Waga 93, wzrost 175. Praca przed komputerem w domu. Wcześniej w----------m z 2,5-2,7k kcal w tym pewnie z 500-700 kcal słodycze czy inne przetworzone

Wziąłem dietę pudełkową 1700 i zrezygnowałem z siłki bo inaczej nie jestem w stanie schudnąć. Po siłce robię się głodny, nie umiem wyliczyć ile kcal spaliłem i ile powinienem/mogę zjeść i tyje. Bez sensu taka zabawa, wiele frustracji mnie to kosztuje. Teraz spaceruję i 2x w tygodniu rower.

2. Czy jeśli ćwiczę, czy jeżdżę na rowerze danego dnia to powinienem zjeść więcej, żeby nie doprowadzić do większego deficytu? czy organizm wtedy zacznie odkładać w dniach, w których deficyt powróci na niższy poziom (bez ćwiczeń), więc powinienem raczej trzymać się takie samej liczby kcali codziennie?

Jeśli chodzi o samopoczucie to nie burczy mi w brzuchu, ale cały dzień chodzę z poczuciem, że bym coś zjadł. Brak sytości.
Ale to może dlatego, że wcześniej dużo stresu zajadałem jedzeniem i takie uczucie mi zostało.

#dieta #chudnijzwykopem #odchudzanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@famir96: Po pierwsze - nie chudniesz 100 g na dzień, to że na wadze notujesz od kilku dni takie spadki nie jest równoznaczne z chudnięciem, bo na masę ciała ma wpływ wiele czynników, takich jak nawodnienie, zawartość glikogenu w mięśniach, zawartość układu pokarmowego etc. i wahania wagi mogą być dość spore. Warto mieć tego świadomość, bo odchudzanie nigdy nie przebiega tak liniowo i równie dobrze możesz mieć za chwilę odbicie
edenmar - @famir96: Po pierwsze - nie chudniesz 100 g na dzień, to że na wadze notuje...

źródło: Screenshot_20240412-140634

Pobierz
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55: chyba już ci kiedyś odpisywałem na identyczne pytanie xD 180 wzrostu, a redukcja taka kontrolowana tak mniej więcej od końcówki ubiegłego roku, ok. 88 kg było na wadze w okolicach świąt
  • Odpowiedz
  • 0
@edenmar: Dzięki. Dzisiaj się w końcu poddałem bo mam za duży spadek motywacji i nawet w pracy nie mogę się ogarnąć. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Spróbuję więcej kcal.
  • Odpowiedz
@edenmar: ziomek mam te same parametry co ty. (no prawie 92kg, 174cm) jestem na deficycie w okolicach 1800-2000. Regularnie chodzę i zacząłem trening na ławce z hantlami 3x w tyg.
  • Odpowiedz
@famir96: Jak masz problem z wyliczeniem kalorii jakie spalasz w ciagu dnia kup se garmina. Policzy ci kalorie spoczynkowe i aktywne. Głowy nie będziesz sobie zawracał liczeniem a skupisz się na robieniu szamy.
  • Odpowiedz
@famir96:

to nie burczy mi w brzuchu, ale cały dzień chodzę z poczuciem, że bym coś zjadł. Brak sytości.

C-----e makro w Twoim żywieniu. Za mało białka i BŁONNIKA. To one powodują efekt sytości i brak chęci sięgania po coś
  • Odpowiedz