Aktywne Wpisy
Mokebe_Testo +455
Kolejka do dopiero co otwartego starbucksa w Lublinie. Oczywiście 95% osób w kolejce to baby xD
#starbucks #logikarozowychpaskow #lublin
#starbucks #logikarozowychpaskow #lublin

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
NaglyAtakGlazurnika +102
#wroclaw #zalesie
Czy tylko ja się czuję we Wrocławiu jak mniejszość etniczna?
Wszedłem do sklepu po szybkie papu. Mijam kobietę w chuście na głowie. Pytam pracownika gdzie teraz makrele leżą. "Ja ni panimaju".
Telefon dzwoni, numer zastrzezony, odbieram. Ktoś z ruskim akcentem pyta czy jestem w domu. Ale kto dzwoni? "To pan nie wje?! Kurjer".
Wychodzę ze sklepu, hindus na rowerze elektrycznym prawie mnie rozjeżdża na chodniku. Jechał chodnikiem szybciej niż auta
Czy tylko ja się czuję we Wrocławiu jak mniejszość etniczna?
Wszedłem do sklepu po szybkie papu. Mijam kobietę w chuście na głowie. Pytam pracownika gdzie teraz makrele leżą. "Ja ni panimaju".
Telefon dzwoni, numer zastrzezony, odbieram. Ktoś z ruskim akcentem pyta czy jestem w domu. Ale kto dzwoni? "To pan nie wje?! Kurjer".
Wychodzę ze sklepu, hindus na rowerze elektrycznym prawie mnie rozjeżdża na chodniku. Jechał chodnikiem szybciej niż auta
Czy można dzwonić na straż pożarną by pomogli wnieść niepełnosprawnego emeryta, po powrocie ze szpitala na piętro jego domu?
Przy wizycie pogotowia ratownicy wezwali straż do pomocy w zniesieniu na noszach.
Czy ja jako „cywil” mogę po nich zadzwonić by pomogli mi go wnieść gdy wyjdzie ze szpitala?
Sam go nie wniosę, a już nie chodzi.( ͡° ʖ̯ ͡°)
#ratownictwo #pogotowie #strazpozarna #pomocy #mirkoporada #corobic
Zadzwonić zawsze możesz, ale ogólnie możesz zadzwonić np do ziomków z OSP jak kogoś znasz, może się skrzykną i wniosą. Nie wiem czy dyspozytor by dopuścił tu wezwanie jednostki
Natomiast w przypadku osoby z dysfunkcją narządu ruchu, która nie jest w stanie samodzielnie korzystać z transportu publicznego, przysługuje transport sanitarny i lekarz może na niego skierowanie wystawić.
Dzięki za info Mirki.
Zapytam o transport w szpitalu. Znajomego mam na mieście jednego i we dwóch go nie wniesiemy. Sąsiedzi to po lewej stronie 3 domy ode mnie same 70-80 latki mogą przyjść popatrzeć, ale jakby chcieli pomóc to po nich by karetka jechała.( ͡° ʖ̯ ͡°)
Po prawej stronie idiota który prędzej by komuś nogę podstawił niż pomógł.(