Wpis z mikrobloga

Witam wszystkich... Poszukuję osób które zostały oszukane przez @mickpl @pastibox @mookie . Wierząc w ich przemowy, uwierzyłem że nieruchy w Warszawie i Krakowie spadną do cen sprzed 2020. Pieniądze które miały iść na wymarzone mieszkanie w tym czasie wydałem na wynajem u Janusza. Jestem na ten moment ponad 91 tys w plecy... A teraz do sedna poszukuję osób które dały się naciągnąć tym oszustom tak jak ja. Proszę również o wszelkie informację o nich na pw... Będę szykował pozew zbiorowy, przeciwko tym sku... Proszę o jak największy odzew...im więcej osób dołączy do pozwu tym lepiej..
#nieruchomosci #gosodarka #finanse
jozef-dzierzynski - Witam wszystkich... Poszukuję osób które zostały oszukane przez @...

źródło: micek

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jozef-dzierzynski: Nie ma co ich obwiniac. Decyzje podejmujemy sami. Jak sobie narobisz gow** w zyciu to sobie mozesz za to podziekowac (starty bywaja ciezkie). Jak ludzie podaja sensowna argumentacje dlaczego beda wzrosty i jak dziala wspolczesna ekonomia to golodupcy ignoruja i mysla magicznie/zyczeniowo. A jak spadkowicz napisze jakis wysryw to caly lud za nim.
  • Odpowiedz
@acpiorundc: To nie jest racja, bo przy spekulacji trzeba brac poprawke na wszystkie czynniki - nawet jak jakis dupek wyjedzie z programem stymulujacym. Racja jest wtedy, ze jak sprawdzisz date wstecz do tego co mowil to sie zgadza, a tu sie nie zgadza.
  • Odpowiedz
realnie czy nominalnie? do poziomów z 2020?

@jozef-dzierzynski: nominalnie w 3 czy 4q 2022 była taka padaka, że na luzie się negocjowało ceny w dół w Warszawie. Był strach z zakupami bo był bardzo drogi kredyt ( była mniejsza zdolność niż teraz programista 25k = zdolność 1 mln zł ). Zobacz sobie ile było branych kredytów. https://twitter.com/JanDziekonski/status/1770354367712870647 Dlatego tak panicznie bali się mocnych spadków na nieruchomościach. Co do zasady Mick
  • Odpowiedz
To nie jest racja, bo przy spekulacji trzeba brac poprawke na wszystkie czynniki - nawet jak jakis dupek wyjedzie z programem stymulujacym. Racja jest wtedy, ze jak sprawdzisz date wstecz do tego co mowil to sie zgadza, a tu sie nie zgadza.

@lami: wszystko leciało na zwałę porównywalną do tej w Niemczech. FOMO i BK2% wywołały panikę. Znajomi zbierali hajs od rodziny(mama, tata, babcia, brat itd.) na 200k wkładu +
  • Odpowiedz
Ja tych spadkow w Warszawie nie widzialem. Moze liczba kredytow spadla mocno, ale ceny to z tego co pamietam nawet nie dygly.

@lami: były na luzie się negocjowało stawki w dół.
  • Odpowiedz
@acpiorundc: Mam nadzieje, ze sprawdzales w praktyce, bo ja dzwonilem i ogladalem i nic nie udalo mi sie wytargowac. Nawet komorki lokatorskiej albo miejsca parkingowego nie chcieli dorzucic w cenie. A agencje to ponizej 2% prowizji tez nie schodzili.
  • Odpowiedz
Mam nadzieje, ze sprawdzales w praktyce, bo ja dzwonilem i ogladalem i nic nie udalo mi sie wytargowac. Nawet komorki lokatorskiej albo miejsca parkingowego nie chcieli dorzucic w cenie. A agencje to ponizej 2% prowizji tez nie schodzili.

@lami: tak to prawda, że agenci brali po 2% od obu stron. Mieszkania 80-90 m2 za 1,3 mln+ można było negocjować sprawdzane kilka razy.
  • Odpowiedz