Wpis z mikrobloga

Wczoraj tchnąłem nowe życie w tablet z androidem od Pentagrama (Quadra 7 Ultra Slim). Przypomniały mi się zamierzchłe czasy rootwania :)

No ale przynajmniej teraz da się go normalnie używać. #android #noonecares

BTW nie sądziłem, że zrootowanie tego tableta bedzie prostsze niż rootowanie telefonu. Ktoś w ogóle tu uzywa tego sprzętu?
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Alpa_Chino: Mam taki sam. W sumie to matka i córka. Córka troche narzeka i też sie zastanawiam nad "usprawnieniem". Jakieś wiecej info? Raz rootowałem sony ericssona x10 mini pro. I to moja cała zabawa z rootami.
  • Odpowiedz
@Alpa_Chino: Obczaje to wieczorkiem. Jak coś to zawołam, ok?

Pytanie jeszcze, jak już go zrootowałeś, to coś dalej żeby lepiej chodził?

Wiesz, ja używam galaxy tab 3 7.0 i jak czasem wezme tamte do ręki to łooomatko, idzie jak już sie uruchomi jakaś gra czy apka ale reszta...
  • Odpowiedz
@Tyskie550ml: jasne, wolaj. Jak już zrootowalem to nic nie robiłem, ten program wgrywa od razu Andrzeja 4.2.2. Dalszą optymalizację zostawiłem na później, bo ja i tak mało z niego korzystałem, ale po prostu jak brałem go do ręki, to mnie krew zalewala i musialem coś z tym zrobić ;-)
  • Odpowiedz
@Tyskie550ml: Ok, u mnie NajpierwTo.fw nie poszło, zatrzymało się na 15%. Wtedy odpiąłem tablet od kompa, włączyłem go i znów podpiąłem do kompa. Tym razem załadowałem JezeliPierwszeNiePoszloToTo.fw i wtedy już było ok.
  • Odpowiedz
@Alpa_Chino: Debugowanie włączone, kilka kabli i d--a. Nie świecił mi się w ogóle przycisk DOWN. Próbowałem też z wyłączonym tabletem(przyciski głośności itd) też nic.

Przywróciłem na razie ust. fabryczne, wgram kilka apek i zobacze. Matka chce go jedynie zabrać do grecji(na pół roku) w sumie to do kilku giere; skejpa; i upc phone. No chyba że się tam poprawi z wifi to jeszcze ipla i pewnie net.

Podłącze go teraz
  • Odpowiedz
@Tyskie550ml: chodziło mi o głowny katalog C, czyli np, C:\Quadra\ i stamtąd ładuj pliki. Widać też jakby nie wykryło tabletu, upewnij się że jest włączony, możesz go nawet odblokować dla pewności. BTW jakiego OS masz? Może jakieś stery są potrzebne jeszcze, ja mam W8.1
  • Odpowiedz