@Baczy @vicuok: https://headwind.app/ <- logujesz sie stravą, wchodzisz w routes i mozesz zaplanowana trase sprawdzic ze wskazaniem jaki dzien i jaka godzina
@FANZ0UN: 26kmh średnio i to częściowo pod wiatr na takiej oponie i takim bieżniku? Jak? Ten rower też nie wygląda na lekki - albo jesteś jakimś dzikiem z udem 100cm albo nie wiem ( ͡°͜ʖ͡°)
Z drugiej strony 600m elev na takim dystansie to tyle co nic - może po prostu lubisz zap... ( ͡°͜ʖ͡°)
@conamirko: No wlasnie rower aluminium do tego w torbach jedzenie, opona terenowa Cinturato Gravel M, wiec calkiem dobrze poszlo. Ale to tez czas netto, trasa glownie asfaltowa, a z reguly robie pauze na kilka min co 30-40km zeby cos zjesc + przez ta srednia za szybko przyjechalem do restautracji na 140. kilometrze, gdzie miałem zjesc obiad i musialem 40min czekac na otwarcie wiec sobie dluzej odpoczalem tam. Niemniej jednak zanim
@conamirko: w sumie jest jeszcze jeden czynnik: odkad ustawilem sobie na nawigacji Wahoo zeby pokazywal srednia predkosc caly czas na glownym ekranie to mam wrazenie ze jezdze szybciej, bo jak jade to caly czas mysle - a doloze jeszcze te 0.1 do sredniej i tak przez cala droge jak tylko podskoczy ( ͡°͜ʖ͡°)
@FANZ0UN szacun za wynik. W zeszłym roku będąc w dobrej formie na szosie alu z torbą podsiodłowa wybrałem się z kumplem na trasę 250km, głównie płaska. Jakieś 150km jechało się zajebiście ale potem zaczęły dokuczać różnego rodzaju bóle i końcówka to była męka, musiałem przetrwać poważny kryzys. Ostatecznie średnia wyszła 23km i powiedziałem sobie że raz się udało i chyba więcej już nie. Dlatego jestem pełen podziwu
@Qtafix: Dzieki. Wlasnie sie zastanawialem nad tym jaki mialbym czas gdybym jechal rowerem szosowym. Udalo mi sie tez bez jakis bólow przejechac, skurczy etc., ale to tez jest tak ze raz jestem po bikefittingu, dwa trenuje do ultra (regularnie, indywidualnie z trenerem na silowni pod rower) trzy jezdze regularnie trasy min. 100km no i to nie pierwsza moja trasa 200km. No i oczywiscie mam mocno wczesniej zaplanowane co i ile
@FANZ0UN ja chyba pozostanę przy regularnym pokonywaniu dystansów ok. 100-120km ale w najkrótszym możliwym czasie, bo mam teraz szosę aero z dość agresywnym ustawieniem. Na dłuższe dystanse może kupię sobie kiedyś coś bardziej wygodnego. A co do lemondki to wydaje mi się że taka pozycja aero zabiera Ci trochę mocy bo nie wykorzystujesz tak siły nóg jak przy standardowej sylwetce, ale tradeoff to lepsze aero i w efekcie wyższa prędkość przy
@Qtafix: Okay, to wychodzi na to ze jest odwortnie niz mi sie wydawalo jesli chodzi o lemondke, ale jakis benefit jest. A co do ustawien to moze byc wlasnie to co piszesz; jak masz agresywne ustawienia pod super wyniki to przy takim dystansie wlansie mozesz miec problemy/bole etc. Ja mam geometrie i ustawienia pod ultra/bikepacking, wiec pewnie mi latwiej taki dystans pokonac na takim rowerze. W sumie nie mialem jeszcze
pies to najlepszy przyjaciel czlowieka i beka z przegrywow z wykopu co uskuteczniaja jakis hejt na psy XD wam to sie od tego przegrywu w glowach pie*rzy ostro #psiarze #psy
Ostatnio ludzie zrobili się czujni, dlatego zamontowaliśmy satelitarny system namierzania dzieci i teraz żaden guwniak w promieniu 3 kilometrów się przed nami nie ukryje
Machąłem sobie życiówke
#rowerowyrownik #gravel #rower #rowerowywroclaw
Skrypt | Statystyki
źródło: IMG_2755
Pobierzźródło: IMG_2754
Pobierzźródło: Screenshot 2024-04-06 at 19.36.09
PobierzSeteczka regeneracyjna
#rowerowyrownik #gravel #rower #rowerowywroclaw
Skrypt | Statystyki
Z drugiej strony 600m elev na takim dystansie to tyle co nic - może po prostu lubisz zap... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wynik imponujący, gratki!