Aktywne Wpisy

ish_waw +265

johann_10 +331
Kolejne doniesienia o patologii w służbie zdrowia.
Tym razem wychodzi na jaw, że w jakiejś dziurze w Wielkopolsce (Ostrzeszów) było paru lekarzy ginekologów - położników z sześciocyfrowymi zarobkami.
Czaicie to? >=1,2 mln PLN rocznie za pracę w szpitalu na prowincji xD 300 tysięcy euro, przecież niedługo lekarze ze Szwajcarii, Francji i Niemiec będą się uczyć polskiego i tu zjeżdżać żeby pracować za więcej niż u siebie xD
Ale
Tym razem wychodzi na jaw, że w jakiejś dziurze w Wielkopolsce (Ostrzeszów) było paru lekarzy ginekologów - położników z sześciocyfrowymi zarobkami.
Czaicie to? >=1,2 mln PLN rocznie za pracę w szpitalu na prowincji xD 300 tysięcy euro, przecież niedługo lekarze ze Szwajcarii, Francji i Niemiec będą się uczyć polskiego i tu zjeżdżać żeby pracować za więcej niż u siebie xD
Ale
źródło: IMG_3937
Pobierz

Czy fliperzy byli by chętni kupić moją część za powiedzmy 50-60% realnej wartości? Czy mogę sprzedać swój udział w tajemnicy przed wszystkimi bez zgody reszty współwłaścicieli?
#nieruchomosci #flipmieszkania
@HachiRoku: Tak - w przypadku ułamkowej współwłasności, gdzie każdy właściciel posiada określoną część udziału w nieruchomości. Jeśli jesteśmy jednym z takich właścicieli możesz sprzedać swobodnie bez konieczności uzyskiwania zgody pozostałych współwłaścicieli (Art. 198 k.c.)
Nikt nie weźmie połowy mieszkania za połowę wartości. Musiałbyś mocno obniżyć cenę by opłacało im się kombinowanie wy wykurzyć stamtąd resztę albo odkupić od nich ją za psi człon.
@HachiRoku: mogę Ci nawet numer telefonu do takiego załatwić
Ja bym szedł w przymusową sprzedaż przez sąd. Może to im wbija do łbów, że nikt nie dostanie bonusu tylko tyle ile mu się prawnie należy.