Aktywne Wpisy
SmugglerFan +205
ej, serio, jest w stanie ktos na to odpowiedziec?
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
duzy_krotki +71
Taka nasza mentalność, ze skrajności w skrajność, od komunizmu do turbo-kapitalizmu.
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka
Facet o konserwatywnych poglądach w warstwie światopoglądowej, na rynku matrymonialnym ma dużo ciężej, bo z roku na rok jest coraz więcej kobiet o lewicowych poglądach w sprawach światopoglądowych.
Czy więc warto trzymać się tych swoich "niemodnych" poglądów? Odrzucenie ich poprawiłoby odbiór w oczach wielu kobiet. Oczywiście, że warto się ich trzymać. Jeśli ktoś chce porzucić to, w co wierzy, tylko po to, by zyskać w czyiś oczach, nie jest warty uwagi. Jest człowiekiem słabym, oportunistą.
Ostatecznie będzie liczyło się to, jacy jesteśmy względem własnych przekonań, a nie to, jak nas ludzie postrzegają.
Jeśli ma mnie chcieć, to takiego jaki jestem ( ͡º ͜ʖ͡º)
A że żadna mnie nie chce no to cóż.... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Z takimi, którzy twierdzą, że jesteś głupi, bo masz swoje poglądy nie warto wchodzić w dyskusję. To ignoranci nie warci Twojej uwagi. Z resztą można dyskutować i próbować przekonywać do swoich racji.
Kościółek i te klimaty coś strasznego, kobiety słusznie odrzucają takich typów, ja nawet nie chcę mieć znajomych konserwatystów
Pytanie też co to za światopogląd, bo z samej logiki i zasady, większość ludzi ma zbliżony światopogląd obejmujący te powiedzmy 70% średniej. A najbardziej widoczne są te skrajne, szczególnie że właśnie takie skrajne mają ludzie z tendencją do "wyrażania siebie" na różne sposoby. Większość ludzi zbytnio nie daje o to j-----a właściwie xd
Przede wszystkim ważniejsza jest umiejętność konsensusu i rozmawiania niż samego światopoglądu. Jeżeli ktoś wierzy w coś co jest dosyć mało poparte w rzeczywistości to słabo przewidując czym się w życiu będzie kierować podejmując decyzje, czy to w jaki sposób postrzega świat. Ale tak samo ktoś uważający się za mądrego czy posiadającego wiedzę tak samo głupie decyzje może
@Kopytnik_1: Może głęboko wierzący nie jestem, ale musiałoby mi rozum i godność odebrać, żeby porzucić katolickie wartości, bo "Odrzucenie ich poprawiłoby odbiór w oczach wielu kobiet."
@Kopytnik_1: Spokojnie, laski generalnie przejmują po czasie poglądy faceta, jeśli jest wystarczająco wytrwały i konsekwentny w nich. A na pewno może liczyć na wsparcie.
@Kopytnik_1: to bzdury, były jakieś badania robione w stanach i wyszło że konserwatywni mężczyźni są częściej w związkach xd wiele kobiet mówi że chce konfederaty, pisowca, katola itd xd ale to dokładnie to samo co mówienie że nie liczy się wygląd tylko "dobre serce" :-)