Widzę wpisy na tagu IT, że ktoś nie dostał pracy przez jakąś Julkę z HR, która nic nie umie. Pomimo, że technicznie ktoś daje radę. Od jakiegoś czasu właśnie rekrutuję technicznie i szczerze powiedziawszy to ja sam odrzucam też ludzi. Naprawdę regularnie zdarza się, że ktoś np. ma 10 lat expa przechodzi technicznie a z miękkimi skilliami nie daje sobie rady. Wychodzą takie kwiatki jak chamskość czy bycie bucem. Zastanówcie też się nad pytaniami jakie zadajecie. Nierzadko z nich wychodzi, że nie umiecie na dany poziom na jaki startujecie przez co odrzucani jesteście. Poszukajcie sobie w necie ogólnych pytań dot. miękkich skilli. Przygotujcie pytania jak i dobre odpowiedzi. Teraz gdy jest zdecydowanie więcej kandydatów więcej skupia się tez na miękkich skillach aby dopasować daną osobę do organizacji. 20-30% ludzi właśnie w ten sposób odpada.
@acpiorundc: Kiedyś z HRówką się kłóciłem, bo ona miała w wymaganiach 4G, a ja w CV miałem wpisane LTE. Inną popieprzyłem do jej przełożonej na LI i jednak do mnie zadzwoniła.
@Milo900: Ja jestem idealnym przykładem bycia bucem. Poczytaj moje wpisy.
podaj jakis przykład bycia bucem, albo że ktoś nie umiał w miękkie skile
@Milo900: np. na pytanie jakie miałeś sytuacje konfliktowe. Niektórzy nieźle wypadają tutaj. Inni zaczynają wylewać różnorakie problemy często źle świadczące o osobie, która się rekrutuje. Często tu wychodzą jacyś frustraci życiowi.
bo ona miała w wymaganiach 4G, a ja w CV miałem wpisane LTE
@groman43: może była zdesperowana :P albo nie uznała tej uwagi jako
Naprawdę regularnie zdarza się, że ktoś np. ma 10 lat expa przechodzi technicznie a z miękkimi skilliami nie daje sobie rady. Wychodzą takie kwiatki jak chamskość czy bycie bucem
niekoniecznie to znaczy, że taka osoba jest taka, z drugiej strony ktoś inny może udawać przyjacielskiego
@Icouldbeyourmom: oczywiście, że masz rację. Masz 1-2h max na podjęcie decyzji w tym czasie masz rozmowę techniczną + miękką. Jak dana osoba okaże się słabym kandydatem to po okresie próbnym nie przedłużą jej umowy. Natomiast tutaj w kilku miejscach źle wypadali kandydaci.
Tak tylko piszę na tagu aby ludzie trochę skupili się nad tym
podasz jakieś konkretne przykłady sytuacji? Zastanawiam się nad tym, bo ja stosunkowo mam wczesny etap kariery i raczej nigdy jeszcze nie miałem żadnych takich konfliktowych sytuacji w pracy, co do zasady bardziej stosuje mindset skupienia się na problemie i pomagania w jego rozwiązaniu, ale zastanawiam się czy w twoim pytaniu nie ma jakiegoś haczyka w stylu "nie miał konfliktowych
@acpiorundc: zgadzam się, mocne 70% kandydatów na rynku nie nadaje się do niczego - długi staż nie powinien zresztą dziwić. Po X latach, szczególnie w jednej firmie, stajesz się specem od projektu A w jakimś konkretnym wykorzystaniu technologii B
@Milo900 u mnie kiedyś gość zapytany jak sobie radzi ze swoją największą wadą powiedział że nie ma wad i nie musi sobie z niczym radzić
@acpiorundc ja wolę wziąć gościa, który ma jakieś braki w wiedzy czy nie zna wszystkich technologii, ale jest między nami chemia i będzie się nieźle współpraca układała.
@acpiorundc: Miekkie skille xD. Gościu, od dziecka każdy wykorzystuje język żeby porozumiewać się z innymi ludźmi. W szkole czy na studiach uczysz się też jak współpracować z innymi (jeśli nie miałeś takich sytuacji na co dzień choćby na podwórku). Idąc do stoiska z warzywami na bazarku prowadzisz interakcje z ludźmi.
Logiczne, że nie chcę robić za sprzedawcę, psychologa, motywatora jak aplikuje na inżyniera oprogramowania. Nie potrafię sobie wyobrazić sytuacji gdzie
@AnonimoweLwiatko: Właśnie to co napisałeś wpasowuje się w definicję osoby, z którą ludzie nie chcą pracować. Na pewnym poziomie praca nie polega na klepaniu taskow na akord ale na współpracy. Nie wyobrażam sobie jak można nie komunikować się z ludźmi. Idealny przykład polskiego seniora, którego seniority mierzone jest ilością dodanych endpointow.
@acpiorundc: regularnie to zdarza się że ktoś z 10 lat expa nie przechodzi części technicznej bo okazuje się że nie umie kodować. I to nawet nie chodzi o jakąś niesamowitą algorytmike tylko napisanie kodu niemalże na poziomie fizzbuzz ale tak aby było czytelnie i z sensem.
u mnie kiedyś gość zapytany jak sobie radzi ze swoją największą wadą powiedział że nie ma wad i nie musi sobie z niczym radzić
@conamirko: Wręcz klasyka pseudoHR-u - jaka jest Twoja największa wada xD Coś na poziomie gdzie się widzisz za 5 lat albo jakim zwierzęciem chciałbyś być? ( ͡°͜ʖ͡°)Mam nadzieję że to nie Ty zadałeś to pytanie, bo to by źle o
@conamirko: @acpiorundc: A sprawdzacie świadectwo pracy osób które rekrutujesz ? Np ktoś miał by wpisane pracę rok w Niemczech czy w Czechach wpisane że pracował rok na jakimś stanowisku it ale nie ma świadectwa pracy bo zgubi a firma już nie jest na rynku czy w takiej sytuacji nie sprawdzacie świadectwa pracy ?
Np ktoś miał by wpisane pracę rok w Niemczech czy w Czechach wpisane że pracował rok na jakimś stanowisku it ale nie ma świadectwa pracy bo zgubi a firma już nie jest na rynku czy w takiej sytuacji nie sprawdzacie świadectwa pracy ?
@huron97: świadectwo pracy jest potrzebne gdy zatrudniasz kogoś na uop ( ale tylko po to aby policzyć e.w liczbę dni wolnych ) na B2B nie ma to
@acpiorundc: @Milo900: Oj tak. Też prowadzę rozmowy techniczne od blisko 3 lat, przed moją częścią HR zadaje pytania miękkie typu jak reagujesz gdy ktoś prosi cię o pomoc podczas gdy jesteś bardzo zajęty - dostawałem odpowiedzi typu "to nie mój problem", "to ja jestem zatrudniany do programowania czy do niańczenia juniorów?".
Spotkaliśmy się z kwiatkami typu że kandydat chciał żebyśmy przeprowadzili z nim rozmowę kiedy on był w
@acpiorundc: Chodzi mi o to czy jest sprawdzana dokładnie historia pracy pracownika ? i czy firmy przyjmują inną formę świadectwa pracy np: kartkę na której jest wypisane że pracowałeś rok na praktykach w firmie ?
#pracait #praca #programowanie #programista15k #programista25k
@Milo900: Ja jestem idealnym przykładem bycia bucem. Poczytaj moje wpisy.
@Milo900: np. na pytanie jakie miałeś sytuacje konfliktowe. Niektórzy nieźle wypadają tutaj. Inni zaczynają wylewać różnorakie problemy często źle świadczące o osobie, która się rekrutuje. Często tu wychodzą jacyś frustraci życiowi.
@groman43: może była zdesperowana :P albo nie uznała tej uwagi jako
@acpiorundc: https://pl.wikipedia.org/wiki/Podstawowy_b%C5%82%C4%85d_atrybucji
niekoniecznie to znaczy, że taka osoba jest taka, z drugiej strony ktoś inny może udawać przyjacielskiego
@Icouldbeyourmom: oczywiście, że masz rację. Masz 1-2h max na podjęcie decyzji w tym czasie masz rozmowę techniczną + miękką. Jak dana osoba okaże się słabym kandydatem to po okresie próbnym nie przedłużą jej umowy. Natomiast tutaj w kilku miejscach źle wypadali kandydaci.
Tak tylko piszę na tagu aby ludzie trochę skupili się nad tym
@JanPawelDrugiLechWalesaPierwszy: to jest całkiem niezłe wyjście z sytuacji.
@acpiorundc:
podasz jakieś konkretne przykłady sytuacji? Zastanawiam się nad tym, bo ja stosunkowo mam wczesny etap kariery i raczej nigdy jeszcze nie miałem żadnych takich konfliktowych sytuacji w pracy, co do zasady bardziej stosuje mindset skupienia się na problemie i pomagania w jego rozwiązaniu, ale zastanawiam się czy w twoim pytaniu nie ma jakiegoś haczyka w stylu "nie miał konfliktowych
@Milo900 u mnie kiedyś gość zapytany jak sobie radzi ze swoją największą wadą powiedział że nie ma wad i nie musi sobie z niczym radzić
@Need jest całkiem ok
@acpiorundc: podaj przykład takiego pytania - kiedy byś uznał że kandydat nadaje się na mida a nie seniora?
Giftpol ma godnego następcę. "Ja mam dłużej firmę, jak ty masz lat życia"
Logiczne, że nie chcę robić za sprzedawcę, psychologa, motywatora jak aplikuje na inżyniera oprogramowania. Nie potrafię sobie wyobrazić sytuacji gdzie
@conamirko: Wręcz klasyka pseudoHR-u - jaka jest Twoja największa wada xD Coś na poziomie gdzie się widzisz za 5 lat albo jakim zwierzęciem chciałbyś być? ( ͡° ͜ʖ ͡°)Mam nadzieję że to nie Ty zadałeś to pytanie, bo to by źle o
Oczywiście że ja zadaje takie pytania i jak na mnie trafisz to obyś umiał odpowiedzieć ʕ•ᴥ•ʔ
@huron97: świadectwo pracy jest potrzebne gdy zatrudniasz kogoś na uop ( ale tylko po to aby policzyć e.w liczbę dni wolnych ) na B2B nie ma to
Spotkaliśmy się z kwiatkami typu że kandydat chciał żebyśmy przeprowadzili z nim rozmowę kiedy on był w