Aktywne Wpisy

Tywin_Lannister +772
Tusk jest po prostu bezbłędny w tej kampanii xD
#bojowkadonaldatuska #bekazpisu #bekazprawakow #tvpis
#bojowkadonaldatuska #bekazpisu #bekazprawakow #tvpis

Reiden +271
Śmieszne jest to, dla ilu młodych ludzi, Ci patocelebryci to były jakieś autorytety albo ludzie którymi się "jarali". Moja kuzynka z chłopakiem lvl 18 jeździła nawet na te gale fame mma. W obserwowanych na IG cały zestaw #fagata #stuu #boxdel #dubiel - no i co z tego wyszło? Jaką wartość wnoszą te osoby, czego mogą nauczyć młodych ludzi? Kiedyś to człowiek miał za wzór Cristiano Ronaldo, jakiegoś EDa Sheerana i uczyłeś się

@pneumokok: To już jest kosmos.
@Tyskie550ml: nie dam rady, dlatego łap to co jest wyżej. ;-)
mi się bardziej podoba biblioteka, która odwala całą robotę za użytkownika i pozostawia jeydnie kwestię zbudowania czujki.
warto iść w ten projekt.
ja u siebie używam samodzielnie napisanego kodu opartego na innych bibliotekach, ale nie jest on nawet w połowie tak zautomatyzowany, więc będę migrował. :-)
Do jednej płytki można podłączyć tyle, na ile ona sama pozwala (wersje 'pro mini' to, w zależności od czujników i ich rodzaju, od 1 do kilku(nastu dla 1-wire)), natomiast w przypadku np. MEGA to znacznie więcej.
http://playground.arduino.cc/Learning/OneWire
Zgaduję, że 8. Pytanie - po co podłączać tyle czujników temperautyr na 1 kablu, skoro można zrobić to radiowo i komunikować do centralki. :-)
W ogóle ADK to moim zdaniem overkill do samego 1wire.
@pneumokok: Chyba źle zrozumiałem o co w tym chodzi. Ja myślałem, że dla każdego pinu cyfrowego można podłączyć jeden taki czujnik. Źle myślę?
w przypadku innych czujników jest jak piszesz.
Piszę to czysto teoretycznie.
PS: Po co aż 50?
@pneumokok: Bo mogę. Tak samo z pytaniem po co mi 60 watowe oświetlenie w rowerze. Bo mogę (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Niemniej jednak z praktycznego punktu widzenia ciekaw jestem do czego można wykorzystać aż 50 źródeł danych o temperaturze w mieszkaniu (w domu to już co innego, chyba że masz na myśli właśnie dom?)