Wpis z mikrobloga

#korposwiat #pracbaza #praca #pracait #jezykiobce
Robaczki kochane powiedzcie mi , jak to jest teraz z pracą z językami obcymi ? Znam niemiecki i angielski na C1 , jest dużo ofert to przyuczenia ale widełki finansowe nie są jakieś porażająco wysokie
Z dodatkowych umiejętności znam trochę rachunkowość , jestem też otwarta na pracę w obsłudze klienta z językami lub helpdesk w IT
jeśli ktoś pracuje w czymś podobnym wypwiedzcie się czy praca jest trudna i ile mniej więcej płacą z językami
I ile się uczyliscie ewentualnie nowych umiejetnosci
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@thority: języki obce na bardzo mocnym poziomie plus rachunkowość (księgowość ) to twoim zdaniem słabo xD
Popatrz sobie lepiej na programistów po bootcampach xD
  • Odpowiedz
  • 0
@thority: akurat na helpdesk to biorą po przyuczeniu często tylko xD już nie mówiąc że jak szukają z językami to z pocalowaniem ręki biorą bo takich ofert sporo ale silnych w kilku językach jest mało
  • Odpowiedz
  • 0
@thority: to czemu w ogłoszeniach dla ludzi z językami obcymi są oferty praktycznie do każdej branży do przyuczenia ? Mi rekruterka pwoeodziala , że dla nich taniej jest kogoś nauczyć zawodu niż kilku języków
  • Odpowiedz
@Linnior88: Jak nie masz wymagań finansowych to coś na pewno znajdziesz. Kiedyś w korpo były takie role gdzie się robiło się małpią robotę za całkiem spoko pieniądze, ale nie wiem czy to nadal aktualne.

Angielski to żaden wyróżnik, z niemieckim pewnie łatwiej coś znaleźć, ale języki obce to zły kierunek, bo coraz więcej zagraniczniaków dostępnych.
  • Odpowiedz
@Linnior88: jak ktoś zna dwa języki obce faktycznie na poziomie c1, to już go dawno nie ma w Polsce. A jeżeli jest w Polsce to nie ma problemów ze znalezieniem roboty i nie zadaje durnych pytań na wykopie.
  • Odpowiedz
  • 0
@cyk21: języki obce to zły kierunek , tymczasem kolega który pracuje z niemieckim mówią , że się proszą o pracowników którzy znają co najmniej 2 języki i ciężko znaleźć
A koleś robi sobie za 10 k tylko dzięki językom
  • Odpowiedz
@Linnior88: Ja piszę jako osoba, która ma niemiecki i angielski na C1, i niemiecki daje to, że jest znacznie mniejsza konkurencja o ofertę, ale stawki są właśnie 'niemieckie', czyli bardzo średnio.
  • Odpowiedz
@Linnior88: ja nie narzekam, mój dom jest tam gdzie żyje i pracuje. Dom rodzinny to dom rodzinny i tyle - życie sentymentami nie ma sensu.

Może zastanów się nad swoim podejściem. Oczywiście, jeżeli źle się czujesz za granicą, to wróć…
  • Odpowiedz
  • 0
@cyk21: no właśnie na tle innych języków niemiecki wypada finansowo najrozsądniej , języki południowe są słabo płatne a języki skandynawskie jak na ich trudność niedoplacone (podejrzewam niski popyt )
  • Odpowiedz
jak ktoś zna dwa języki obce faktycznie na poziomie c1, to już go dawno nie ma w Polsce. A jeżeli jest w Polsce to nie ma problemów ze znalezieniem roboty i nie zadaje durnych pytań na wykopie.

@kimunyest95: Ja znam i nawet wróciłam z emigracji do polski ale fakt, że nie pracuje dla Polskiej firmy.

A koleś robi sobie za 10 k tylko dzięki
  • Odpowiedz