Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kidi1: a duża czy mała gmina? Duże miasto? :)
W mojej gminie to by się pozabijali, ale że każdy na każdego ma haka to tak grzecznie. Ale ta kampania u mnie to taki konkurs piękności. Bo szczegółów jak i za co chcą spełnić (a z góry wiadomo, że puste) obietnice to już się nikt nie do wie. Wybór u mnie to pomiędzy złym a gorszym. Nie ma na kogo głosować.
  • Odpowiedz
@kidi1: to też nie takie duże. Moje to tak połowa. Ale też trzeba pamiętać, że w takich miasteczkach to są często duże połączenia rodzinno-mafijne-samorządowo-biznesowe.

U mnie jest tak, że jeden z kandydatów jednego komitetu to rodzina kandydata z innego komitetu. Ale właśnie też mają haki na siebie, więc w kampanii jeden nie wykaże niekompetencje drugiego.

Ogólnie samorządy to niezła patologia (co pokazuje ten podcast roku red. Andrysiaka).
  • Odpowiedz
@Czesterek: ja z dużego miasta jestem ale od paru lat zaangażowany w sprawy samorządu (gdy decyzje burmistrza wydane z naruszeniem prawa miały mieć wpływ na moje życie). I niestety to co tu się dzieje cały czas mnie szokuje. Ta audycja Mała Władza to już wiem, że mogła by być opisana podobnie w większości gmin. Nie jest o mojej ale to wierna kopia. Dlatego polecam posłuchać.
  • Odpowiedz