Aktywne Wpisy

KladzSie +17
Stoja jeszcze gdzies dziwki przy drodze? Lata nie widzialem..

AdamIspireGoral +35
To jest mój punkt startowy.
Zero formy, zero wymówek.
Od dziś zaczynam drogę od 0 do fit.
Zapisuję to tutaj, żeby już nie było odwrotu.
Co tydzień aktualizacja.
Ostatni
Zero formy, zero wymówek.
Od dziś zaczynam drogę od 0 do fit.
Zapisuję to tutaj, żeby już nie było odwrotu.
Co tydzień aktualizacja.
Ostatni
źródło: 1000003849
Pobierz

W związku z powrotem do biur w firmie w której pracuje (siedziba w Londynie) będę się niedługo rozglądał się za nową pracą.
Do tej pory zajmowałem się programowaniem w Go, AWSem i Kubernetesem.
Mógłbym pójść w Go, ale widełki dla deweloperów poleciały w dół ostatnio.
Widełki dla Devopsów dalej dobrze się trzymają i pewnie będę szedł w tym kierunku.
Czy widzicie jeszcze jakieś ścieżki kariery, które są teraz popularne i być może przyszłościowe?
Widziałem, że jest wiele ogłoszeń dotyczących data engineringu i zastanawiam się czy nie szukać zajęcia częściowo związanego z tym tematem.
Od 2020 pracowałem w 3 firmach. W go były pisane domenowe serwisy. W architekturze firmy były wykorzystane inne języki.
@testynaprodukcji
Na justjoin oferty kończą się na 30k. To troszkę lepiej niż dwa lata temu (wtedy kończyły się na 27k).
Zaletą Go jest to, że jest niewielu deweloperów, którzy znają ten język. Nawet moja aktualna firma zrezygnowała z niego na rzecz Kotlina, bo nie mogła znaleźć żadnych programistów w sensownych
@Borysek_tygrysek: nie wiem czy to taka zaleta, to też oznacza mniej ofert a konkurencja i tak jest duża
źródło: go
PobierzPython ładnie rośnie. Pewnie AI i data engineering ma w tym swój udział
Nigdy nie programowałem w GO dla firmy z Polski, więc trudno powiedzieć. Najpewniej będą to CRUDy, bo ten język został stworzony dla web serwisów.
wydaje mi się że jesteśmy już po peaku zainteresowania golangiem, które miało miejsce w 2021.
przecięna firma jobboardowa uważa, że jest upowazniona do eksperta golangowego za śmieszne pieniądze typu 20k :/
straszna się z tego robi masakryczna utrzymanówka
Chciałbym znaleźć coś związanego z golang + devops, ale nie ma wielu ofert 30k+ na job boardach.
Możliwe, że będę szukał python+devops, ale będę musiał nauczyć się w między czasie pythona.
Też odrzucam od razu overlap z US. Już raz tak pracowałem i nie ma to sensu, szczególnie, że lubię zaczynać wcześnie.
no a oprócz keywordów to