Wpis z mikrobloga

Chcę kupić sobie #rower ale kompletnie nie mam pojęcia a wydaje mi się że co do sklepu wejdę to wciskają czego mają najwięcej. Założenia to: jazda rekreacyjna w lecie, po ścieżkach rowerowych, od czasu do czasu jakieś pilne czy leśne dróżki. Chcę przeznaczyć do 2.5k max 3k jeżeli warto dołożyć. To co do tej pory wpadło mi w oko ( bo tylko tym się kieruję) to:
1. Kellys Phanatic 30
2. Unbike Voyager
3. Kross trans 5

Co polecacie w takich cenach. Czy któryś z wymienionych warty uwagi? Na co zwracać uwagę przy zakupie?
#rowerowyrownik
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HaoShike na rozmiar ramy, jezeli rekreacyjna jazda powinieneś siegać noga do ziemi, lapy nie wyciagniete, reszta to tylko waga i typ napedu, ale neofitom rowerowym wystarczy że biegi wchodzą i hamulec zwalnia
  • Odpowiedz
@HaoShike: Ja dorwałem własnie Kellys Spider 90 z 2022 za rowną 3. No mega rower 2x10, full deore, amor blokada kiera, hydraulika shimano, support na kwadrat (tanie części) a w każdej chwili mozna przejść na BSA. Za 3000 zł to chyba maximum osprzęt jaki możesz wymagać.

edit: zerknąłem za ofertą, jest chyba praktycznie nie osiągalny za te cenę z tym osprzętem. Jest wersja 1x12 ale dla mnie to kaszana.
  • Odpowiedz