Wpis z mikrobloga

No dobra, ale generalnie jeśli w ofercie pracy jest:
- szukamy grafika z umiejętnością obsługi Corela

to chyba szukam osoby, która ogarnia Corela? Może różowa powiedziała, że ogarnia, bo myślała, a #!$%@? umiem photoshopa to i corela.

To trochę jakbym szukał kierowcy TIRa i wymagał znajomosci przeładunku, a odezwałby się kierowca autobusów, bo myślał że w sumie to jeden #!$%@?. Tu i tu się jeździ a potem stał jak dupa i nie wiedział co robić, bo się okazuje, że tu nie ma przystanków.

Nie bronię szefa, bo zachował się jak #!$%@? tymi wiadomościami, ale jednocześnie też #!$%@? mnie notoryczne kłamanie ludzi w CV. Umie 4 słowa po niemiecku i wpisuje komunikatywny. Obsługa komputera? Umiem włączyć, wejść na Facebooka - bardzo dobra.

#pracbaza #januszex #radom #giftpol
  • 38
@tatamarcina: ze screena wynika, że twierdziła, że jest w stanie samodzielnie wykonywać zadania w Corelu a tego nie robiła.
Jak pracownik nie pracuje tak jak oczekuje od niego pracodawca to chyba naturalne że się go zwalnia?
Ponawiam pytanie, o co afera xD
@marcaj przecież na screenie było napisane "powiedziałam Januszowi że z Corelem nie pracowałam KROPKA Janusz nie miał problemu KROPKA Drugiego dnia zrobiłam 60% co doświadczony grafik na nieznanym mi programie KROPKA"
Wiec afera jest o to że:
-Janusz uznał że jest super bo zapłacił jej za pracę super #!$%@? xD
-Zwolnił ją na grupowym czacie na Skype
-GENERALNIE BURACKIE ZACHOWANIE
Prościej się #!$%@? nie da
#!$%@?, ludzie siedzą w więzieniach z powodu fałszywych oskarżeń o gwałt czy przemoc, ale wykopkowy spermiarz obcej lasce, której na oczy nie widział i słowa z nią nie zamienił, wierzy na słowo. XD XD XD

@Nick_Login: #!$%@?, ludzie siedzą w więzieniach z powodu wyłudzeń VAT, niepłacenia ZUSu pracownikom, ale wykopkowy przegryw obcemu Januszowi, którego na oczy nie widział i słowa z nim nie zamienił, wierzy na słowo. XD XD XD
Ale wszyscy to wiedzą i sam jestem po stronie szefa

@zielinski998: W sensie popierasz to, że zaproponował umowę o pracę a wcisnął zlecenie? Czy to, że zatrudnił do pracy z Corelem człowieka, który jasno powiedział, że nie ma z nim doświadczenia? Czy może to, że wywalił tego człowieka pomimo, że nie mając doświadczenia z Corelem po dwóch dniach pracy w nowej firmie robił już 60% normy?
babka nie ma naprawdę sobie nic do zarzucenia

@NieBendePrasowac: nie wiem co powiedziała na rozmowie. Z wypowiedzi wynika że Janusz wierzyl że zna Corela "bo tutaj nie płaci za naukę".

Janusz uznał że jest super bo zapłacił jej za pracę super #!$%@? xD

Napisal że zapłacił. Co w tym złego?

-Zwolnił ją na grupowym czacie na Skype

@KoltajlPszeniczny: może mało eleganckie, korpo zwalnia czasem mailem. Dalej nie powód do masowej
@marcaj
Napisal że zapłacił. Co w tym złego
Że wynika z tego że nie chciał co znajduje też potwierdzenie w jej wpisie ze musiała się kłócić za hajs za dzien w którym były szkolenia etc. Jaka będziemy chwalić ludzi za to że przestrzegają prawa zamiast uważać to za normę to daleko nie zajedziemy

Linijkę niżej dosłownie typiara pisze że mu mówiła ma rozmowie że ona tylko Adobe. Mimo to i tak zrobiła
@FrasierCrane tam chodziło o Adobe ilustratora nie Photoshopa. Corel a Photoshop to programy do zupełnie innych rzeczy. Ale oczywiście wiesz czym posługuje się cała branża.
@tatamarcina muszę Cię wyprowadzić z błędu. Ona pisząc Adobe ma na myśli Adobe ilustrator a nie Photoshop. Ilustrator jest lustrzanym programem do corela. Jeżeli ktoś ogarnia ilustratora to siada do corela i pracuje od razu. Programy są praktycznie takie same.