Aktywne Wpisy

BastetII +77
#dieta
W czerwcu 2024 ważyłam 81 kg. Od tego czasu schudłam do 68 kg ale ostatnio waga zaczęła się piąć znowu w górę...
Chyba czas znowu wrócić do liczenia kalorii
W czerwcu 2024 ważyłam 81 kg. Od tego czasu schudłam do 68 kg ale ostatnio waga zaczęła się piąć znowu w górę...
Chyba czas znowu wrócić do liczenia kalorii
źródło: temp_file527864061337415841
Pobierz
alibaski +312
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Cold Mailing, Lead generation i działania marketingowe często wymagane od handlowców, bo w firmie nie ma marketingu. Bo przecież szkoda kasy xD
Cold Calling, czyli męczenie buły po kilkadziesiąt telefonów dziennie, by ktoś się spotkał i dał przekonać
"Własne źródła pozyskiwania ruchu" czyli nie wiem, popytaj tam u ludzi czy coś, a może masz mordo jakąś własną bazę akurat pod tę usługę? xD
Nowoczesne działy sprzedaży nie działają w 100 % na zimno. Firma otrzymuje zapytania ofertowe, marketing generuje leady, telefony nie są zimne, ponieważ nie są wykonywane na ślepo (typu dzwoni dziesiąta firma z tą samą usługą). Tak to wygląda w normalnej sytuacji. Zdrowe proporcje zimno-ciepło.
3/4 ofert pracy w sprzedaży wygląda mniej więcej tak, że szukają magika, który wykręci im nagle wynik bez żadnego know-how z ich strony. Czyli handlowiec, marketingowiec i dyrektor rozwoju sprzedaży w jednym. I to najlepiej na B2B.
Największa patologia to zazwyczaj wszystkie "technologiczne" rozwiązania oraz TSL. Najlepiej wybrać jakieś korpo albo dużą firmę produkcyjną czy nawet rolniczą, w której wiedzą komu sprzedają i nikt ci nie powie, że "klientem jest każdy".
Potem widać te wszystkie fikołki i wygibasy tych nowoczesnych akwizytorów (bo jak to inaczej nazwać) na linkedin, gdzie pokazują czego nie robią, a tak naprawdę robią tournee po internecie, żeby ustukać jakąś sprzedaż swojej gównianej usługi i miesiąc w miesiąc to samo, bez stałych kontraktów.
#pracbaza #sprzedaz #handel #praca #przedstawicielhandlowy #marketing #linkedin
@Kopyto96: chyba każdy manager ma taką robotę. Wszystko to kwestia wynagrodzenia
@Kopyto96: nie