Aktywne Wpisy
Limeade +268
Dla wszystkich co radzą iść pracować na fizola, kłaść płytki, robić hydraulikę, albo zostać złotą rączkę. Wy chyba nigdy nie robiliście w pracy fizycznej. Praca fizola nie jest lekka. 8 lat przepracowałem na budowie, w zimie zimno, w lato gorąco, przez resztę roku leje deszcz i wieje wiatr. Robota w brudzie, kurzu, syfie i ubóstwie. Bez ogrzewania, bez dachu nad głową, albo bez okien. Towarzystwo nieciekawe, często starzy alkoholicy albo jakieś ćpuny
Grizzzly +9
Mój eks ruchał godzinę albo i dłużej. Był wyjątkowy, czy wielu facetów tak ma?
#zwiazki #seks #podrywajzwykopem
#zwiazki #seks #podrywajzwykopem
#motoryzacja #samochody #porsche #technologia
Oczywiście. Citroen przez większość swojej egzystencji rynkowej był albo pod kreską, albo lekko ponad. Pewnie głównie z racji mnóstwa niesztampowych koncepcji, których nikt nie chciał kupować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Opłacalność lub jej brak nie zmienia
@FX_Zus: No ale ta energia jednak skądś musi pochodzić... Całe zawieszenie można wręcz zrobić na elektromagnetycznych aktuatorach i regulować parametrami w dowolnym zakresie. Ale czytałem że tego się nie robi właśnie ze względu na koszt energetyczny - wychodzi zaporowo drogo (mniejszy zasięg, istotnie większe spalanie, etc...)
@Hi_Lo_Hi: To jest właśnie wnerwiające w świecie motoryzacji, jak się uzmysłowi ile technologii czy praktycznych rozwiązań zajumali od wszystkich, zwłaszcza od francuzów i włochów. Plus że zwyczajny człowiek w ogóle o tym nie wie, bo zaklepali to jako 'swoją' technologię dla 'ludu'...
Najlepsza jest reakcja ludzi jak się im mówi że TDI a potem Common Raila nie wymyślili niemcy. Krzyczą, wrzeszczą, bronią jak swojego.
@eeehhh:
Niewspółcześnie to też gówno. W zasadzie jedyne co przychodzi mi na myśl, to silnik Wankla - który był od początku gówniany, dopiero przyszli Japończycy i pokazali Szkopom, że z totalengo gówna można zrobić coś, co jest tylko trochę gówniane. Niemcy absolutnie wszystko #!$%@? od innych i ogłosili jako swoje dzieło i jako rynkowy przełom. TDI, quattro, twincharger, zmienne fazy