Aktywne Wpisy

Spring_is_coming +23
źródło: 1000124036
Pobierz
Czy ja jestem jakiś nienormalny czy co ale co ludziom przeszkadzają fotoradary albo odcinkowe pomiary prędkości? Może wystarczy jechać zgodnie z przepisami? A najbardziej śmieszą mnie komentarze typu "rząd łupi kierowców" - no to jak ktoś będzie jechać zgodnie z ograniczeniem to mu chyba nic extra nie doliczy? xD
Ja się nauczyłem jeździć zgodnie z przepisami w UK, gdzie każde przekroczenie prędkości i mandat, chociażby najniższy to kosmiczna zwyżka przy kolejnym ubezpieczeniu
Ja się nauczyłem jeździć zgodnie z przepisami w UK, gdzie każde przekroczenie prędkości i mandat, chociażby najniższy to kosmiczna zwyżka przy kolejnym ubezpieczeniu

Samy byłem listonoszem PP, w dużym mieście na Górnym Śląsku i wówczas byłem tam postacią powszechnie znaną wśród mieszkańców. Inna sprawa, że rejon był pełen ludzi z szeroko pojętego marginesu społecznego, a tacy z natury dostają listy polecone z pomocy społecznej, od komornika, sądu itp. praktycznie codziennie. Plus pełno emerytów, którym trzeba było raz w miesiącu przynieść gotówkę.
Tymczasem na Wykopie czytam, że listonosze to ninja których nigdy nie widać i noszą tylko awiza. xD Jak jest z tym w waszym przypadku?
#pytanie #pocztapolska #listonosz
źródło: 2017-03-08_148896922710
PobierzCzy wiesz jak wygląda twój listonosz?
z Ali nieraz coś przyjdzie przez pocztę ale to jest Pocztex (mimo że wybieram odbiór w punkcie) to kojarzę kuriera i jest bardzo spoko (zadzwoni nieraz że ma paczkę i zapyta kiedy będzie się na chacie)
@default_random: No listy polecone nosi się do drzwi i wydaje za podpisem, a nie wrzuca do skrzynki.
Poczta to zaś zło wcielone dla większości Polaków, więc dopóki listonosz nie przynosi kasy to nikogo nie obchodzi kim jest i gdzie się podziewa, bo i tak roznosi tylko awizo.
Ja nawet tego awizo nie biorę
@Tytanowy_Lucjan: Nigdy nie zetknąłem się, że którykolwiek listonosz roznosił "tylko awizo" i w sumie tam gdzie pracowałem, to chyba byłaby z miejsca dyscyplinarka, gdyby ktoś tak zrobił, tzn. awizował z góry wszystkie polecone. Nie twierdzę, że wszyscy listonosze są w 100% sumienni, notoryczne jest np. awizowanie listu z rana, gdy jest za duży, za ciężki itp. ale noszenie "samych awiz" to taka legenda miejska,
@ryszard-kulesza: Bardziej rozpoznaję samochód listonosza niż listonosza ;-) Kiedyś sobie jadę pod domem swoją wąską dróżką, samochód z naprzeciwka się zatrzymuje, otwiera okno i mi macha listem... poleconym xD. Od razu skojarzyłem że to listonosz ale nie po facjacie tylko po rozklekotanym... Clio ;-) podpisałem i pojechaliśmy każdy w swoją stronę. Jakby to było nocą