Wpis z mikrobloga

Mirki, proszę o pomoc.
Mam sytuację taką, że dostawca wody, którego własnością są wodomierze (dom na wsi) nie chce wymienić na moje telefoniczne zgłoszenie wodomierza. Ten został zainstalowany w miejscu pomiaru w 99'.
Okres legalizacji dla wodomierza to 5 lat. A przy legalizacji statystycznej wtórnej dodatkowo 3 lata.
Obecny wodomierz pracuje tam 25 lat....

Warto dodać że dom był zamieszkany do ok 2022 roku. Od ok 2 lat przebywam tam sporadycznie od wiosny do jesieni.
Jak to na niezamieszkałych nieruchomościach na zimę jest tam zakręcana woda i spuszczana z instalacji w miarę możliwości. Niestety okazało się że po jej lekkim odkręceniu uszkodzony jest główny zawór w domu i wodomierz (prawdopodobnie przez zamarznięcie).

Dzwoniłem z tym do PWiK i pierwsze co usłyszałem to 250zł za wymianę wodomierza. Więc zacząłem drążyć temat wymiany legalizacyjnej. No i temat utknął bo chcą go wymienić odpłatnie przy jednoczesnym oszczędzaniu wydatków w spółce kosztem łamania prawa.
Każdy przyrząd podlegający rozliczeniom musi mieć ważna cechę legalizacyjną, która jest ważna wymienione 5 lat (3 lata) i wynika to wprost z przepisów prawa:
Art. 8 ust. 1 pkt 6 ustawy z dnia 11 maja 2001 r. Prawo o miarach (Dz. U. z 2001 r. Nr 63, poz. 636 z późn. zm.), art. 5, 6 i 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2016 r. o systemach oceny zgodności i nadzoru rynku (Dz. U. z 2016 r. poz. 542 z późn. zm.), rozporządzenia Ministra Rozwoju i Finansów z dnia 13 kwietnia 2017 r. w sprawie rodzajów przyrządów pomiarowych podlegających prawnej kontroli metrologicznej oraz zakresu tej kontroli (Dz. U. z 2017 r. poz. 885) oraz rozporządzenia Ministra Przedsiębiorczości i Technologii z dnia 22 marca 2019 r. w sprawie prawnej kontroli metrologicznej przyrządów pomiarowych (Dz. U. z 2019 r. poz. 759). 

Co w takiej sytuacji byście zrobili?

#wodomierz #pwik #woda #rozliczenie #faktura
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach