Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Marvel7: przede wszystkim jak ci się spodoba to nie jest strzelanie raz w miesiącu paczka amunicji i jeden pistolet, tylko więcej strzelania i więcej zabawek. Właśnie wróciłam po wystrzelaniu czterech paczek na jednym wyjściu.
Składki rocznie zależy gdzie- od 60 do 500, zawody od kilkunastu do kilkudziesięciu za konkurencję, musisz wystrzelać 4 starty z broni głównej, po 2 z dodatkowych (no chyba że masz tylko jeden rodzaj). Strzelnica podobnie jak
  • Odpowiedz
@Marvel7: Na cały proces od zera do pozwolenia musisz liczyć jakoś 2000 zł. Minimum do utrzymania pozwolenia na jedną kategorię (pistolet) to jakieś 150-200 zł rocznie za starty + ze 100 zł za amunicję + 70 zł za licencje (braterstwo.eu). Przy trzech broniach pistolet, karabin, strzelba to jakieś 500 zł starty + 200 zł amunicja + 70 zł za licencje.
  • Odpowiedz
@Marvel7: Na trening to potrzebujesz tak 50 sztuk amunicji minimum. Ja jak miałem czas to chodziłem wystrzelać 150 sztuk raz na miesiąc. Głównie ćwiczyłem w domu na sucho, a na strzelnicy tylko sprawdzić i przećwiczyć elementy wymagające faktycznego strzelania. Dobrze jest mieć te 2000 sztuk na rok żeby się nie czaić tylko strzelać i najlepiej pod jakiś ułożony wcześniej plan treningowy żeby nie stać i nie wymyślać co tu robić
  • Odpowiedz
@Marvel7 przy aktywnym strzelaniu tyle zmiennych, że to nie do policzenia. Daremny trud. Ile sobie nie policzysz w excelu i tak wyjdzie 200% więcej jeśli będziesz strzelać. Jeśli zabawki będą tylko stały w szafie to szansa że tyle co ustawisz to wydasz ale wtedy jaki sens tych wydatków?
  • Odpowiedz