Wpis z mikrobloga

#garmin Forerunner 965 vs 955
Chce kupić nowy zegarek, obecnie posiadam starego venu.

Czy warto dopłacać tysiaka do 965? Czy poza lepszym ekranem(którego osobiście mam w dupie) oraz bogatszej obudowie ma do zaoferowania coś czego 955 nie ma?

Do tego 955 kupiłbym od razu w zestawie z czujnikiem tętna HRM-Pro Plus a tak jeśli bym kupił 965 to nie wiem czy chciałbym dokładać coś do już i tak sporego wydatku
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wap_eeL: 965 poza typem ekranu to z bardziej znaczacych roznic, o 0,1" wiekszy ekran, tytanowy bezel i statystyki running dynamics z zegarka, bez potrzeby posiadania pasa, lub poda.

Sugeruje grubo zastanowic sie i poczytac o wadach i zaletach ekranu, bo to jest glowny game changer dla wielu. Dla jednych mips jest nie do zmiany, drudzy ktorzy przywykli do smartwatchy z amoledem, nie moga zniesc innego typu ekranu. Kwestie baterii sa
  • Odpowiedz
@PurpleHaze właśnie nie wiem co ludzie mają z tymi amoledami. Spuszczają się na te ekrany w zegarkach jakby to było chu wie co, i oglądali na tym filmy w fhd a na ekran patrzysz przez ułamek sekundy i masz widzieć która to godzina, albo jakie tempo, czy tam puls. Jeszcze jak ktoś używa map (np ja) to może coś by to zmieniło. Muszę kumpla co ma epixa poprosić o pokazanie jak
  • Odpowiedz
Mam 955 i też ma running dynamics po którejś tam aktualizacji. Tego nowego Forerunnera 965 oglądałem w garminowym showroomie i powiem szczerze, że tylko jeśli chodzi o mapy jest spory przeskok ze względu na inny typ ekranu - są wizualnie zdecydowanie bardziej szczegółowe. Reszta to raczej kwestia gustu.
  • Odpowiedz
  • 1
@PurpleHaze ogólnie to zdecydowałem się na to venu z pwoodu ekranu i żałuje, bateria trzyma krócej niż w vivoactive 4(chyba) nad którym się wtedy zastanawiałem a ten ekran serio mam totalnie w dupie. Może kwestia tego, że bardzo dużo nosiłem casio retro i generalnie gdyby nie fakt, że instinct nie ma opcji słuchania muzyki to bym brał go w ciemno :D Jeśli chodzi o pas to jest coś od garmina, co
  • Odpowiedz