Aktywne Wpisy
SmugglerFan +205
ej, serio, jest w stanie ktos na to odpowiedziec?
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
duzy_krotki +71
Taka nasza mentalność, ze skrajności w skrajność, od komunizmu do turbo-kapitalizmu.
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka
Jako chłop urodzony na początku lat 90 piekielnie zazdroszczę pokoleniu Z i straszego alfa wchodzącego w wiek dorastania. Dlaczego. Bo mają wszystko na tacy i życie ich rozpieszcza. Przykład.
Kiedy skończyłem maturę i poszedłem na lekki kierunek studiów pamietam że miałem dużo czasu. Więc w tygodniu sobie chodziłem sobie do mcdonalds czy galerii. Jak chodziłem do południa zazwyczaj te obiekty były pustawe, wypełnione albo studentami majacymi okienko jak ja lub jakimiś freelancerami z laptopami. Też w bardzo niedużej ilości.
Obecnie nieważne o której godzinie by się poszło, wszędzie tłumy nastolatków. Czy oni na serio mają taki luz w szkole, że praktycznie codzienne wychdozenie jest normą? Kiedyś tyle czasu to miały jedynie dresowate sebki co kończyli eudkację po gimnnazjum. Pamiętam jak ja i mój przyjaciel czasami w klasie maturalnej urywaliśmy się do galerii na hamburgera była ona pustawa.
Czasami mam wrażenie, że gdyby nie to, że moi rodzice mieli mnie w wieku 36 lat to chciałbym urodzić się na pewno 10 lat później. Tym bardziej, że renesans mojego życia otworzył się dopiero raczkująco po 27 roku życia, a wiadomo, że w tym wieku 18 latkiem się nie jest, a rówieśnicy to stetryczałe grzyby z dziećmi. Wiem, że narzekam, marudzę, jęczę, ale dusiło mnie to parę tygodni.
#agepill #timepill
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: no i co z tego, myślisz że to doceniają więcej jak porównania nie mają? czy Ty wielce doceniałeś w tych latach 90 że żyjesz w wolnej Polsce i że masz ciepłą wodę w kranie?
obstawiam, że nie bo traktowałeś to za pewnik