Wpis z mikrobloga

Wiem, że na tym idzie zarobić, ale nigdy w życiu nie zrozumiem po co i na co to komu. Przecież krypto to jeden wielki zbiór niepotrzebnych cyferek i ostatnio doszły obrazki xD 0 regulacji 0 realnej wartości 0 czegokolwiek. Tylko jakaś technologia, która i tak jest otwarta, więc każdy może ja gdzie chce sobie zaadoptować. Ludzie robią miliony na projekcie z ładnym tekstem, po czym on znika i nie ma po nim nawet słowa xD logiczne projekty upadają, a jakieś żetony klubów piłkarskich czy z tą "śmieszną żabą" z internetu żyją swoim życiem xD niech jakaś tęga głowa mi wytłumaczy po co to komu (sam mam ale bo coś tam się może zarobi, ale nie wiem po uj to istnieje)
#kryptowaluty
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@The_Rainman: shitcoiny w wiekszosci to spekulacja i chciwość - każdy chce zarobić. W sumie nic to się nie różni od swego czasu lodów ekipy gdzie dzieciaki się o nie zabijały a na allegro trwała licytacja papierów po lodach. Było, minęło, kto zarobił to jego ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeśli chodzi o czołowe krypto to sądzę, że to przyszłość ale zostanie mocno spacyfikowana w przyłosc i przejdzie
  • Odpowiedz
  • 0
@maryjuszpitagoras:

czołowe krypto to sądzę, że to przyszłość ale zostanie mocno spacyfikowana w przyłosc i przejdzie do podziemii jak dolary w PRL

rządy mają teraz większe możliwości i mogą łatwo ukrócić takie rzeczy (przez co wartość inwestycyjna spadnie)

Ludzie pomału się zaczynają orientować jak działa pieniądz i kto go drukuje. Nic nie daje większa ilość gotówki skoro wszystko drożeje w takim
  • Odpowiedz
@The_Rainman: poczekaj jeszcze chwile na CBDC i zobaczysz jak ludzie bedą szukać jakiejkolwiek alternatywy. To tylko kwestia kilku lat a po wprowadzeniu CBDC nikt nie odważy się protestować jak np teraz rolnicy.

Na słowo honoru to działa cała gospodarka tak naprawdę bo wystarczy jedna zmienna i wszystko legnie w gruzach.

Dodruk gotówki jest ok jeśli jest skorelowany z rozwojem gospodarki/zwiekszeniem wydajnosci. Jeśli coś jesteśmy w stanie produktować szybciej, łatwiej to
  • Odpowiedz
@The_Rainman:

Tylko jakaś technologia, która i tak jest otwarta, więc każdy może ja gdzie chce sobie zaadoptować.

Gdyby nie dodruk gotówki nie moglibyśmy się rozwijać

Przede wszystkim porada dla ciebie by z większym dystansem podchodzić do wiedzy z mediów prezentowanej w formie sensacyjnych nagłówków "czarno na białym".
  • Odpowiedz
ok wchodzi cbdc i blokują ci możliwość zakupu krypto. Masz tylko wyznaczone strony w internecie na których możesz robić zakupy bo inaczej blokują fundusze

@The_Rainman: Zapominasz już o krypto, które już krąży w obiegu poza wszelkiego rodzaju funduszami. Jeżeli wszystko zostanie poblokowane (a sądzę, że tak prędzej czy później) to nadal bedę mógł wymienić się ze mięsko z rolnikiem, który nielegalnie hoduje świnkę. Nie wiem jaki rocznik jesteś ale mi
  • Odpowiedz
  • 0
@maryjuszpitagoras: ok jest krypto w obiegu, ale jak je później wypłacisz jak ci zablokują konto? Jak wypłaci je koleś od którego coś kupiłeś? Na do mu one będą? Nawet jeśli sklepy będą sprzedawać "pod lada" za krypto to skoro będzie już taka inwigilacja, to jak wykażą to na inwenturze, że brakuje im załóżmy 20 telewizorów, bo sprzedali je nie z cbdc tylko załóżmy btc. Krypto nie jest jakąś alternatywna waluta
  • Odpowiedz
To a propos alphabet https://killedbygoogle.com/

Black rock FTX TK na szybko. Widzę, że duzi też lubią się mylić. A to tylko na szybko z głowy bo niżej niż black rock nie zaglądałem

Nie no nikt nie mówi, że oni są nie omylni. Rozmawiamy tutaj o adaptacji świata blockchainu. Napisałeś, że to puste cyferki, a tak nie jest. Może się tak wydawać, bo jednak większość tej technologii działa w tle i jest niewidoczna
  • Odpowiedz