#szosa Gumowe osłony na klamkomanetki sa w miare uniwersalne? Mam jakies 105 pod v-brake z dosc zuzytymi oslonami i znalazlem do nowszych i hydraulicznych, tj ST-R7020. Strzelalbym ze moga pasowac, ale czy beda? Nie jestem pewien jaki dokladnie model u mnie siedzi. Ewentualnie wie ktos gdzie Shimano drukuje caly numer na klamkomanetkach?
Edit: Ok mysle ze siedzi tam 5800 (na 95%), wiec oslony do 5800 i 6800 powinny pasowac, nowe chyba nie.
@kwantowykocyk: z wierzchu wizualnie mogą wyglądać identycznie, a pod spodem mogąc mieć wypustki w innych miejscach. Shimano ma bogatą bibliotekę części m.in kompatybilności. Sprawdź sobie po indeksach dla świętego spokoju
@kwantowykocyk: Nie są uniwersalne. Dokładny model powinien być zapisany gdzieś pod gumą, przynajmniej w r3000 tak miałem. Taki czarny napis na czarnej klamce :) lekko wypukły @Desmosedici akurat 5800 i 6800 opisują jako zamienne ze sobą
Gumowe osłony na klamkomanetki sa w miare uniwersalne?
Mam jakies 105 pod v-brake z dosc zuzytymi oslonami i znalazlem do nowszych i hydraulicznych, tj ST-R7020. Strzelalbym ze moga pasowac, ale czy beda?
Nie jestem pewien jaki dokladnie model u mnie siedzi. Ewentualnie wie ktos gdzie Shimano drukuje caly numer na klamkomanetkach?
Edit: Ok mysle ze siedzi tam 5800 (na 95%), wiec oslony do 5800 i 6800 powinny pasowac, nowe chyba nie.
@Desmosedici akurat 5800 i 6800 opisują jako zamienne ze sobą