Mam +/- 1500 zł na swój pierwszy #gramofon. W temacie siedzę już kilka tygodni, chyba finalnie zdecydowałem, że chcę nówkę. Nie zdecydowałem jednak jeszcze do końca, czy ma to być manual, czy automat. Mniejsza.
Gramofon będzie grał na kolumnach aktywnych #elac Connex. Szukam modelu prostego, minimalistycznego i w kolorze czarnym. Nic w rodzaju popularnego AT-LP120X, bo DJ-ski charakter w ogóle nie jest w moim stylu. Te moje kolumny mają wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy, więc gramofon nie musi tego mieć.
Kusi mnie ten automat z pierwszego linku, bo łatwa obsługa, ale ten drugi z kolei manualny - też może być fajne doświadczenie. Nie mogę się zdecydować. Który z nich powinien lepiej zabrzmieć?
Kusi mnie ten automat z pierwszego linku, bo łatwa obsługa, ale ten drugi z kolei manualny - też może być fajne doświadczenie. Nie mogę się zdecydować. Który z nich powinien lepiej zabrzmieć?
@damian44__: a ile recenzji (a nie prezentacji) ogladales?
@damian44__: ogolnie mysle ze to co pokazales to szajs z aliexpress, masz tam wkladki audiotechniki, wiec moze caly gramofon od nich? Nawet brakuje podstawowych informacji, typu czy naped na pasku, jakie kolo zamachowe etc. Jedyny plus widoczny to przeciwwaga.
@damian44__: a dobra sory cofam to co pisalem o przeciwwadze xD to juz na sprezynie lepsze, bo zawsze cos mozna zmienic
Z tego też względu gramofon nie posiada żadnej regulacji, zarówno w obszarze przeciwwagi dla wkładki (przeciwwaga jest zamocowana na stałe, a jej ciężar dobrano do zainstalowanej do głowicy ramienia wkładki Audio Technica AT3600L)
@damian44__: poczytaj recenzje czy to jest to czego szukasz, ten co wyslales nawet ma juz wbudowany preamp. Tak na pierwszy rzut oka to z plusów - porzadne ramie i direct drive
baba chyba w końcu się zakochała bo zaczyna tęsknić za chłopem (widziałam się z nim wczoraj) i chciałaby podrapać go po głowie i tatuażach na ramionach ehhh staczam się i mi wstyd
Interesują mnie takowe dwa modele:
- REKKORD AUDIO F100 https://allegro.pl/oferta/gramofon-w-pelni-automatyczny-rekkord-audio-f100-12296242222 (automat)
- Pro-Ject Debut Carbon III DC (2M Red) https://www.q21.pl/pro-ject-debut-carbon-iii-dc-2m-red.html (manual)
Gramofon będzie grał na kolumnach aktywnych #elac Connex. Szukam modelu prostego, minimalistycznego i w kolorze czarnym. Nic w rodzaju popularnego AT-LP120X, bo DJ-ski charakter w ogóle nie jest w moim stylu. Te moje kolumny mają wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy, więc gramofon nie musi tego mieć.
#audio #stereo #vinyl #winyl #gramofony #muzyka #dzwiek #sprzetaudio #systemaudio
@damian44__: a ile recenzji (a nie prezentacji) ogladales?
i Ty chcesz to kupic? :>