Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@menel60: nie pruje ale jest zdania ze po co cos zmieniac jak jest stare i działa nie wiem jak to dokladnie opisac starsi ludzie tak czesto mają a ja nie umiem go przekonac do swojego pomysłu i rezygnuje
  • Odpowiedz
@vitovia krajzega – nazwa używana głównie w centralnej Polsce, trajzega – głównie w woj. łódzkim oraz świętokrzyskim, cyrkularka, cyrkulatka, curkulatka, – głównie w Galicji, piła do drewna, piła budowlan
  • Odpowiedz
@Henson_: Po prostu starsi ludzie wiedzą że nowe dużo kosztuje, jest niskiej jakości przez co drogie w eksploatacji. Stare bezkosztowo działało przez 50 lat to i następne 50 pociągnie.
  • Odpowiedz
@Henson_: Komfort kosztuje, w rezultacie zamiast zarabiać, gromadzić kapitał i rozwijać się płacisz abonament za komfort przez co stoisz w miejscu albo się cofasz. Inwestowanie w nowe lepsze technologie ma sens tylko wtedy gdy wiesz że zainwestowane pieniądze zwrócą się z nawiązką zanim zakupione narzędzia się zepsują.
  • Odpowiedz
@Henson_: Jak byłem mały to u nas w miejscowości przecięło typa na pół. Sąsiad stracił rękę, masa osób bez palców. Ogolnie to chyba było narzędzie o największym potencjale okaleczania ludzi xD Współczuję, tym bardziej, że alternatyw jest bardzo dużo
  • Odpowiedz