Aktywne Wpisy
qew12 +73
Psychiatra zalecił mi badanie testosteronu, gdyż powiedziałem, że nie mam libido i te badania zrobiłem.
I cóż wyszło NIEDOBÓR TESTOSTERONU dla jego its over (╯︵╰,)
#qewnakwadracie #przegryw #depresja
I cóż wyszło NIEDOBÓR TESTOSTERONU dla jego its over (╯︵╰,)
#qewnakwadracie #przegryw #depresja
daeun +20
Nie ma chyba bardziej żałosnego widoku jak dorosły facet płaczący w internecie ze strachu przed wstąpieniem do wojska.
Prawdziwy mezczyzna, ojciec, katolik doskonale rozumie jakie ma powinnosci wobec panstwa, które zapewnia mu ochrone granic, opieke medyczną czy edukacje jego dzieci. W chwili zagrożenia pierwszy chwyci za karabin nie po to by bronic interesow polityków, a przedewszystkim wlasnej rodziny i ziemi.
Zabawne, ze te same wykopki, ktore jeszcze kilka lat temu krzyczeli "kosciol,
Prawdziwy mezczyzna, ojciec, katolik doskonale rozumie jakie ma powinnosci wobec panstwa, które zapewnia mu ochrone granic, opieke medyczną czy edukacje jego dzieci. W chwili zagrożenia pierwszy chwyci za karabin nie po to by bronic interesow polityków, a przedewszystkim wlasnej rodziny i ziemi.
Zabawne, ze te same wykopki, ktore jeszcze kilka lat temu krzyczeli "kosciol,
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Aktualnie mam dwie wizje i czytam o tym która jest lepsza = prostsza do zrobienia w amatorskich warunkach.
1. Duża kostka z wełny mineralnej i nalewanie do niej nawozu wężykami. Tu problemem będzie ogarniecie odpowiedniej pompy i sterownika. Ale oprócz tego wydaje się to w miarę proste. W przypadku awarii można chodzić z konewką.
2. Wiaderka z wodą i przelewanie tej wody rurkami do większego zbiornika. Zdecydowanie więcej elementów, pompa która musi działać cały czas plus druga do powietrza oraz te wszystkie zbiorniki i rurki.
W sumie wydaje mi się że pierwsza metoda ma więcej plusów ale dokładnie to nie wiem. Nie mam też pojęcia jakich nawozów używać. Ale jeżeli coś zmontuje to na pewno wstawię to na wykop ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
#hydroponika #pomidory #ogrodnictwo
@K-S-: To grządke podwyższaną tam zrób po prostu, wypełnij ziemią i tyle. Nie trzeba nic przekopywać, korzenie sobie poradzą. Albo poustawiać doniczki bez dna i w nich uprawiać. No chyba że wolisz sie bawić z hydro, to chętnie zobacze efekty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dolewasz wody raz w razie potrzeby, raz dziennie albo rzadziej. Na początku wody jest aż do kubka, a potem trzeba obniżyć poziom, żeby korzenie mogły oddychać.
Nie używa to żadnego prądu.
Jeśli ogarnąłbyś jakieś podłączenie do wiadra na
oczywiście zostaje jeszcze kwestia nawozów
@Niewiemja W sumie to szukam wymówki do tego by bawić się hydro ( ͡º ͜ʖ͡º)
@K-S-: Tak myślałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Robi wężykami system naczyń połączonych, ale na końcu dochodzi do wniosku, że nie ma sensu robić szeregu - lepiej zrobić w gwiazdę, bo parametry się różnią w słoikach. Mówi, że to jest wstęp do robienia większego systemu z wiadrami.
Acha, i zawór pływakowy mu się zepsuł i w końcu dolewał ręcznie.