@Grooveer: czyli zostały 2 linie obrony... szkoda, że ukry nie mają artyleri bo możnaby teraz nieźle golić ruskich na tych polach.. miejmy nadzieje, że mają jeszcze jakieś kasetówki
ciekawe jak będzie z tymi fortyfikacjami ukrainy za Awdijiwka...
@matthewonthego: O jednej rzekomo przyszłej głównej linii obronnej ukr, którą obecnie budują, pisałem jakiś czas temu na twitterze. Są jednak także inne pośrednie linie umocnień przed nią. Jaki jest stan budowy tych wszystkich linii obrony pojęcia nie mam, ale wiem że w grudniu 2023 ukr prace ruszyły.
@Thorkill: @Cocainedm @Trismus @Grooveer na dobrą sprawę to żadna linia obrony nie ma sensu jeśli oni tam nie mają czym strzelać... ruski znowu ich rozjadą jeśli w artylerii i ludziach znowu będzie 1:10 + brak jakiejkolwiek OPL, dronów, zagłuszania...
@matthewonthego: Zawsze lepiej bronić się w oparciu o dobrze przygotowane umocnienia polowe niż w płytkich sięgających pasa odkrytych okopach jak robili to ukr na płn od kombinatu.
Ciekawe jak będzie z tymi fortyfikacjami ukrainy za Awdijiwka...
Micek gadał, że ukraińcy nie zdążyli z kolei Skrzypczak gadał, że mają gotowe pozycje xD
Zdania ekspertów jak zwykle podzielone.
#ukraina #wojna
źródło: luqIMZ
Pobierzszkoda, że ukry nie mają artyleri bo możnaby teraz nieźle golić ruskich na tych polach..
miejmy nadzieje, że mają jeszcze jakieś kasetówki
@matthewonthego: O jednej rzekomo przyszłej głównej linii obronnej ukr, którą obecnie budują, pisałem jakiś czas temu na twitterze. Są jednak także inne pośrednie linie umocnień przed nią. Jaki jest stan budowy tych wszystkich linii obrony pojęcia nie mam, ale wiem że w grudniu 2023 ukr prace ruszyły.
źródło: 54534
Pobierz@Cocainedm: Wolski niewiele lepiej.
Komentarz usunięty przez moderatora