Wpis z mikrobloga

Widze, ze duzo wykopkow zachwala ta WSPOLNA przestrzen jaka sa RODy, ze mozna grilka zrobic czy sie zrelaksowac.

Dzisiaj ladna pogoda w #warszawa to gdzie moge sobie pojsc pospacerowac na tych dzialkach? Gdzie moge sobie tego grilka odpalic?
Skoro to wspolna przestrzen, taka fajna i zielona to jako mieszkaniec rozumiem, ze moge z niej skorzystac.

A nie zaraz, to sa pozamykane na klodki tereny starych komunistycznych dziadow, ktorzy je dostali w nagrode od partii.

#dzialka #rod #nieruchomosci
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Diamond-kun stawiam dolary przeciwko orzechom, że „części wspólne” zostałyby zdewastowane w mniej niż miesiąc po ich otwarciu. Nasze społeczeństwo po prostu nie zasługuje na ładne rzeczy, więc niech chociaż dzierżawi to ktoś, komu na tym będzie zależeć. A deweloperom c--j na dziąsło, wara od zieleni!
  • Odpowiedz
@Kielbasiarz Ja sam działki nigdy nie miałem ale zawsze od liceum miałem kogoś w grupie znajomych kto taką posiadał i bardzo miło wspominam spotkania na tych działkach, wystarczy mieć znajomych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kenykeczuoki jest sporo publicznie otwartych miejsc, gdzie można sobie grilować czy ognisko robić. I czy znikają po miesiącu? Nie
Jedno w którym z rzadka bywam, pamiętam osobiście że stoji niemalże niezmienione w tym samym miejscu od 15 lat.
  • Odpowiedz
@Kielbasiarz: Panie, ROD są wspólne. Wchodzisz na olxa, wykładasz 4 pensje i będziesz miał wstęp, nawet sobie postawisz basen i grilla. To jest WSPÓLNY teren, ale trzeba przynajmniej zapłacić odstępne, co w tym dziwnego?
  • Odpowiedz