Wpis z mikrobloga

@rafal4432 wiesz, że ludzie z depresją potrafią poznać innych ludzi z depresją(oczywiście nie wszystkich)?
Mogą chodzić razem na piwo ale nie próbują komuś pomóc bo wiedzą, że to gówno da.
Sama wiedza, że "ty" wiesz i "ja" wiem pomaga bo pokazuje, że da się żyć.
  • Odpowiedz
  • 1
jessuuu czytam to i serio 80% z was nie wie w ogóle czym jest depresja :O masakra jak ten świat ma się zmienić na lepsze jak ludzie w ogóle się nie rozwijają umysłowo tylko tkwią dalej w mentalnym średniowieczu ( _)
  • Odpowiedz
  • 0
@naksu Kilkukrotnie zadano pytanie co można powiedzieć? Być może ktoś na prawdę chce usłyszeć co można zrobić, żeby nie urazić takiej osoby. Twoja odpowiedź to jednak atak.
"Co można powiedzieć?
-Boże co za średniowiecze".

Problem to jak zwykle "nadużycie". Nie każdy cierpi na depresję, ale na wszystkie problemy, smutki to najprostsze wytłumaczenie. Część mówi, że ma depresję dla atencji. Szuka w ten sposób zainteresowania.
Żyjemy w kraju gdzie do dziś sporo ludzi
  • Odpowiedz
  • 0
@Kitas5 ja nie piszę o osobach co „mają depresję dla atencji” tylko takich, którym stwierdził to psychiatra, są na lekach i w terapii jak np ja…
  • Odpowiedz
  • 0
@naksu Rozumiem. Po raz kolejny omijasz jednak pytanie kluczowe. Czego oczekują takie osoby. Jak z nimi rozmawiać. Wspominasz co jest problemem nie próbując dać rozwiązania. Tylko "robisz to źle"!
  • Odpowiedz
Kilkukrotnie zadano pytanie co można powiedzieć? Być może ktoś na prawdę chce usłyszeć co można zrobić, żeby nie urazić takiej osoby.

@Kitas5: Jeśli ktoś naprawdę chce wiedzieć, to wpisze w google "co mówić osobie z depresją" albo coś podobnego, w internecie jest teraz sporo na ten temat.
  • Odpowiedz
  • 0
@choochoomotherfucker Idąc tym tropem jeśli ktoś chciałby wiedzieć czego nie mówić też by to wpisał. Więc po co tu Twój wpis? Widzę, że masz swoją tezę i zamiast podyskutować rzucasz oskarżeniami i podchodzisz z góry do ludzi.
Zdrówka życzę.
  • Odpowiedz