Wpis z mikrobloga

to co mają powiedzieć? Jak nic nie można.

@rafal4432: Wtedy wystarczy z taką osobą pogadać i zapytać, jak jej możesz pomóc. Bliżej znałam w sumie chyba trzy osoby z depresją i podobnymi problemami, i kiedy pytałam je, co mogę zrobić albo że chciałabym pomóc, ale nie wiem jak, to odpowiadały, że wystarczy, że jestem albo że samo pisanie ze mną dużo im pomaga.

@jednorazowka: W sensie że ludzie
  • Odpowiedz
@agdybytak: @choochoomotherfucker @naksu @jan-kowalski-nieudany-eksperyment @KrwawyPacyfista
Sorry ze tak zbiorczo odpowiadam ale chciałem wam przekazać tylko jedno.
Sam zmagam się z nerwicą i lękami ale uświadomienie sobie że inni mają gorzej to jedyna rzecz która jest w stanie człowieka wyleczyć. Uważam że ludzie teraz zrobili się przewrażliwieni, nic im nie można powiedzieć bo się obrażą. Dokładnie to trzeba zrobić, wziąć się w garść i walczyć ze swoimi
  • Odpowiedz
to nie jest prosty trik tylko długa i męcząca droga. Jednak jak się nie chce nawet zacząć od ogarnięcia barłogu wokół siebie to nic nie zdziałasz

Ale depresja to jest poważna choroba, ludziom z nowotworami też mówisz, żeby zaczęli nad sobą pracować, bo wtedy wyzdrowieją?

@choochoomotherfucker:
W wielu przypadkach od samej 'pracy nad sobą' nie wyzdrowieją. Ale 'praca nad sobą' jest częścią zdrowienia, co może też oznaczać współpracę z lekarzem
  • Odpowiedz
@naksu: Mówią to ci którzy uważają, że mają monopol na cierpienie albo ci którzy chcą się poczuć dobrze bo niby pomogli i cyk pora na CS albo ci którzy mają cie w p-----e na prawdę tylko udają zainteresowanych.
  • Odpowiedz