Aktywne Wpisy

jmuhha +1
Sa jakies zalety bycia w związkach? ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Jagoo +31
Kolejne dwa UV deco skończone. Mam już cztery gotowe prace. Jutro zaczynam mój największy projekt, gdyż moje płachty są długości mojej kuchni. Na pierwszą płachtę mam pomysł, żeby namalować gołą babę bez głowy z oczami w sutkach i grzybami w cipce. Mój plan jest taki, żeby zrobić takie deco jakich zazwyczaj nie ma na imprezach psytrace. Trochę się śmieje że będę dawcą bad tripów na festiwalach. Dodatkowym smaczkiem jest to, że maluje
źródło: temp_file6256073990448366363
Pobierz

Mały dom, dwie kondygnacje, łącznie 120m2,wieś, brak światłowodu, brak lokalnego dostawcy internetu,
Posiadanym internet LTE t-mobile bez limitu pakiet L do 90mb/s (realnie za dobrych czasów 60mb/s- przy agregacji pasm) sprzęt ZTE MF258 ODU-IDU router zewnętrzny LTE CAT. 15, z wyłączonym wifi na rzecz Tendy
Przez półtora roku wspomagałem się zestawem TENDA 1xMW6 (podłączenie LAN z ZTE) i 3xMW3, ostatnimi czasy jest tragedia jeżeli chodzi o tendę – rozłącza sprzęty, brak dostępu do internetu, prędkości do 8mb/s, zazwyczaj jakieś 2mb/s. Nie jestem specjalistą ale może to być spowodowane liczbą urządzeń ok 40szt (postawione HA i różnej maści czujniki). Trochę się zawiodłem jeżeli chodzi o Tendę i szukam alternatyw do 600PLN. Zależy mi przede wszystkim na stabilności połączenia i możliwie jak największej liczbie obsługiwanych urządzeń jednocześnie, prędkości schodzą na dalszy plan bo max jaki jestem wstanie osiągnąć to 90mb/s
Na chwilę obecną rozważam
Router MERCUSYS Halo H50G (3 szt.)
Router TP-LINK Deco M4 (3 szt.)
AC TP-LINK AX1800 (2 szt.)
Z góry dziękuję za pomoc i ewentualne rady / inne rozwiązania #informatyka #siecikomputerowe #internet #lte #router #wifi #smarthome