Przed chwilą dostałem router #play box net HFC. Mam dwa kompy #windows i #macbook I nie mogę się połaczyć z komputerem #windows za pomocą "microsoft remote desktop mac" za pomocą lokalnej siecie tego routera, po vpn firmowym jest ok, ale bez sensu lecieć przez sieć klienta jak wcześniej wszystko leciało lokalnie. Miał ktoś podobny case? Na innych routerach wszytko było ok
@devel9k: ktoś gdzieś pisał że na jednym z modeli tych modemów (jest 2 producentów i 2 różne wersje softu) były problemy z połączeniem po LAN z urządzeniami (w tym np. z drukarką). Poczekaj na aktualizację softu, w ciągu pierwszych 24h powinna się wydarzyć sama i problem powinien zniknąć.
@superglacial: Szkoda, że nie można mu force update zrobić też trafiłem na jakiś wątek o tym routerze i może faktycznie update pomoże (mam x.x.x.17, a jakiś czas temu ludzie mówili o update do x.x.x.41)
@devel9k: ja miałem reboot z aktualizacją następnego dnia rano po instalacji, nie minęło wtedy 24h, ale też nie widziałem problemów z dostępem po lan do urządzeń
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
I nie mogę się połaczyć z komputerem #windows za pomocą "microsoft remote desktop mac" za pomocą lokalnej siecie tego routera, po vpn firmowym jest ok, ale bez sensu lecieć przez sieć klienta jak wcześniej wszystko leciało lokalnie.
Miał ktoś podobny case? Na innych routerach wszytko było ok
też trafiłem na jakiś wątek o tym routerze i może faktycznie update pomoże (mam x.x.x.17, a jakiś czas temu ludzie mówili o update do x.x.x.41)