Wpis z mikrobloga

• 1
@shymon-kardash: Specjalnie tak, bo ja tam daje torbę na spływy kajakowe i linkami mocuję więc odwrotnie zamocowałem uchwyty do sakiew żeby mi bardziej stabilizowały całość i można skakać rowerem i nic nie spadnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To można także jak plecak nosić, oglądałem test to typ wsadził tam lustrzankę, przywiązał na sznurku i rzucił do rwącego potoku. Potem wyciągnął lustrzanę i sucha. Działała bez zarzutu
  • Odpowiedz
  • 1
@shymon-kardash: Ja też nie mam ekipy. Filmik przypadkowy jakby co, tzn. oglądam typa czasami na trenażer. Może do szosy też dokupię bagażnik ale jeszcze nie wiem. No mi się średnio to podoba ale jest mega praktyczne. Plecak to lipa bo plecy mokre a miałem fajny rowerowy, do mtb nie dam za dużo tych małych na ramę bo linki na wierzchu co jest super do serwisowania. A też mało miejsca a
  • Odpowiedz
@Zwierz33 teraz to mi Wąski zaimponowałeś. Co do plecaka się zgodzę, ale niestety jak jadę powyżej 100k to i tak zabieram ze względu na bukłak. W tym roku planuję jechać tą trasę na strzała, bez sklepów i stacji. Ten rower to wgl jeden wielki zlepek wszystkiego. Jedynym minusem sakw jest jazda pod wiatr. Jedynie co to do linek jakoś nie mam przekonania albo nie umiem ich wiązać.
To dla Ojca wielki
shymon-kardash - @Zwierz33 teraz to mi Wąski zaimponowałeś. Co do plecaka się zgodzę,...

źródło: temp_file5541406148551423500

Pobierz
  • Odpowiedz
@Zwierz33 na mokre nie dam się póki co namówić. Jeżdżę tylko jak jest sucho i powyżej 10 stopni. Chociaż w zeszłym roku na szosie mnie dorwała ulewa to jazda w zakrętach na 25cc spowodowała że przez kilka dni nie musiałem pić kawy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 1
@shymon-kardash: Czemu zlepek wszystkiego ? Co tam zmieniałeś ? U mnie prawie nic nie ma z oryginału poza ramą i kiertą. Koło z przodu to DT SWISS, z tyłu Alex coś tam... Hamulce elixiry 5, przerzutki deore, suport slx...
Ja też w deszcze nie jeżdżę ale czasami pogoda zaskoczy albo musisz przejechać przez ścianę deszczu bo nie ma innej drogi a nie będziesz nadrabiać bo zanim tam dojedziesz to tam
  • Odpowiedz
  • 1
@shymon-kardash: Ojciec zwykle jak jedzie to potem w lokalnej gazetce wyróżniają że, najstarszy uczestnik bo zwykle zaraz po nim kolejny to ok. 60-ątki i reszta 50 l i niżej... Zwykle coś dostaje za to w formie dyplomu że, najstarszy. W lato 2023 otwierali podczas takiej wycieczki ścieżki rowerowe i starosta wywołał jako najstarszego regularnego uczestnika i dali mu nożyce żeby przeciął wstążkę i tym samym otworzył oficjalnie ścieżkę rowerową (
  • Odpowiedz
Generalnie z oryginału została rama, hamulce i przednie koło. Zrobiłem krótki mostek, szeroką kierownicę, wywaliłem amor i dałem sztywny widelec. W wielki teren nie wjeżdżam a ten podstawowy uginacz to bardziej przeszkadzał niż pomagał. Napęd zrobiłem 1x9 bo uważam że na wyprawy wystarczy zwłaszcza że w żadne góry nie wjeżdżam. Dołożyłem bagażnik, lżejsze szosowe siodło i mocniejsze tylne y, żeby w razie obciążenia nie pękło. Sakwy z deca, fajne bo dwustronne i
  • Odpowiedz
  • 1
@shymon-kardash: No u mnie minus tej torby pod spływy jest taki że, trzeba linki ściągnąć, torbę i dopiero masz dostęp. Chyba że, dasz odwrotnie niż na focie ale wtedy gorzej wygląda. Wtedy tylko linki i wyciągasz co chcesz chyba że, na dnie to lipa ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz