Wpis z mikrobloga

Przebywam od kilku dni na florydzie i ciekawi mnie aspekt aut.
Gdzie bym nie był to mam wrażenie, że KAŻDY jeździ tu nowym range roverem, porsche, BMW, GMC, Mercedesem. Najwyższe modele jakby wyjechały z salonów przed chwila xD. Mieszkam na obrzeżach gdzie posiadłości wyglądają dość mizernie, a przed domami j tak stoją auta podobnej klasy, aż mnie d--a boli xD
Nasza mnje mysl- auta są tańsze czy może finansowanie w USA jest korzystniejsze czy może wszyscy po prostu zyja ponad stan. Może ktoś jest w temacie i wyjasni? #usa #miami
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Kanye__West w stanach nie wydajesz większości pensji na rachunki, czynsze i żywność, więc stać cię na dodatkowy kredycie na samochód, który nie będzie też dużym obciążeniem dla budżetu.
  • Odpowiedz
@Kanye__West przy ich kosztach życia nowe auto z salonu, najczęściej w kredycie, to nie jest coś co ich tam zabije finansowo. Inna sprawa że ludzie mogą żyć ponad stan. No i jeszcze jedno, mi też czasami się wydaje że wszędzie dookoła za granicą nowe fury, a jak się chwilę zastanowię to nowe one były pięć lat temu xD
  • Odpowiedz
@Kanye__West: Amerykanie mają na ogół gdzieś nieruchomości. Nie spuszczają się nad nimi jak Polacy, choć bywają fajne osiedla i domy. Jak dobrze poszukasz, to kilkuletnią serię 7 czy Range’a kupisz za śmieszne pieniądze. Do tego łatwość prowadzenia biznesu i pozyskiwania klientów jest bardzo duża. A, no i nowe samochody mają tańsze niż w Polsce.
  • Odpowiedz
@Kanye__West w usa masz czesto ludzi z piorytetami jak w polsce. Mieszka w klitce, ledwo wiaze koniec z koncem a kupi drogie auto, pozniej wykop fejs bo naprawy europejczyka kosztuja x3 tyle to japonczyka. Znam multi milionerow ktorzy jezdza starymi autami i biedakow z drogimi.
  • Odpowiedz
@Kanye__West: często biorą w losing, po dwóch latach następny nowy, jak pojeździsz z dala od wybrzeża albo zajedziesz w “ciekawsze” nie turystyczne dzielnice to zobaczyć na Florydzie takie jeżdżące złomy ze strach, nie ma tu obowiązkowych przegladow , po prostu jeździsz aż się rozpadnie
  • Odpowiedz
  • 0
@yahoomlody: Możliwe, a czynnik tańszego leasingu/cen nie ma znaczenia?
Rodzina u której przebywałem jeszcze w innym okresie ( stan California) opowiadała mi jak to tanio i łatwo dostać leasing na samochód i jest stosunkowo tani (proporcjonalnie do zarobków)
  • Odpowiedz
  • 0
@lajsta77: Mieszkałem też kiedyś na Flatbush w NYC. Było kilka odstających aut ale i tak było sporo nowszych aut tylko niższego segmentu.
Dużo koreańskich/japońskich + oczywiście Chevy,Mustangi,Dodge :D
A dzielnia to było jedno wielkie murzynowo XDDDD
  • Odpowiedz
@Kanye__West w USA za $500 miesięcznie możesz mieć fajne autko, a zarobki $5k miesięcznie nikogo nie dziwią. Pokaż co w Polsce możesz dostać za 500zl zarabiając 5k ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz