Wpis z mikrobloga

Scenariusz hipotetyczny:

Rosja jutro atakuje Polskę. Masowa inwazja z ziemi, morza i powietrza. Białystok został błyskawicznie zajęty. Sytuacja jest zła. Dostajesz wezwanie do stawienia się we wskazanej jednostce wojskowej. Co robisz?

#wojna #polska #rosja #ukraina

Co robisz?

• Uciekam za granicę 47.0% (110)
  • Olewam wezwanie, ale zostaję w kraju 20.1% (47)
  • Stawiam się i walczę 32.9% (77)

Oddanych głosów: 234

• 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JanuszKarierowicz: w tym kraju pobór do zki był do rocznika 89 do tego jest mnóstwo gości po strzelcu wocie czy lidze akademickiej. Idę więc grzecznie do wcr mówię że umiem strzelać i mam b--ń i pytam się jak mogę pomóc w obronie cywilnej
  • Odpowiedz
@Abaddon_Profanator: i jestem pewni że bracia Czesi i Niemcy zadbają żeby żadnej chłop nie wjechał na ich ziemię. Jak chcesz uciekać to bił bym na Słowację Węgry Austrię ale obawiam się że na polskich blachac mogło by być to mocno utrudnione
  • Odpowiedz
@owsikalfred:

dę więc grzecznie do wcr mówię że umiem strzelać i mam b--ń i pytam się jak mogę pomóc w obronie cywilnej

Świetny pomysł ale zupełnie nierealny xD Prywatną b--ń ci na 99% szybciutko skonfiskują, bo nie będą potrzebowali cywilów z bronią na ulicach

wezmą cię na przemiał i jak będziesz miał szczęście to dostaniesz kałacha z 1970 po 2-dniowym szkoleniu
  • Odpowiedz
@JanuszKarierowicz: morodo to niech idzie Mauser m18 świetni nadaje się dla batalionu wot a w tej ich wspaniałej 12 jest Strzelc wyborowy. Twoja teoria trochę siada patrząc na to że Ukraińcy rozdali 25 000 naszych akms do obrony Kijowa cywila twoja teoria też siada
  • Odpowiedz
@owsikalfred: Ale to zupełnie inna sytuacja - rozdali mieszkańcom stolicy, gdy mieli kacapów na przedmieściach parę kilometrów dalej, ale nie rozdawali masowo w całym kraju broni.

Prywatna b--ń najpewniej będzie konfiskowana w razie wojny.
  • Odpowiedz