Wpis z mikrobloga

@CudMalina wyjdę na rasiste przedstawiając zapiski z książki "Sapiens" Youvala Harari, ale trudno:

30 tysięcy lat temu ludy europejskie tworzyły rodziny: ojciec + matka

Ludy afrykańskie wierzyły w to, że im więcej osób zapłodni kobietę, tym lepsze będzie miało geny. Więc następnie żaden nie musiał poczuwać się do odpowiedzialności
  • Odpowiedz
@CudMalina: Niezdziwiłbym się gdyby połowa była samotnymi matkami bo bonusy. Laska u mnie w pracy mówiła że ona gdyby miała mieć dziecko to żadnego ślubu brać nie będzie, za dużo benefitów (Jakieś dodatki, hajsy i lepsza kolejność w żłobku czy coś takiego, nie chce mieć dzieci więc nie zwracałem uwagi), a ma chłopaka i z nami pracuje. xD

Poza tym kto teraz bierze ślub, u mnie w robocie 1 para
  • Odpowiedz
Przecież 25% dzieci w Polsce wychowywane jest przez samotne matki.

@CudMalina: najpierw weź właściwą podstawę, 18%

potem podziel przez 2, bo tyle "samotnych matek" to tak naprawdę nie zalegalizowane związki, żeby ciągnąć kasę z budżetu, zostanie
  • Odpowiedz
  • 21
@Piotropatra: zaryzykuje stwierdzeniem ze wiekszosc. Moja mama pracuje w przedszkolu i jedynym przypadkiem faktycznego samotnego rodzica jaki miala przez te pare lat to byla babka ktora byla bogata, samotna, zegar tykal wiec zrobila in vitro z nasieniem dawcy. Cala reszta to byly ''samotne matki'' ktore normalnie mialy partnerow ale chcialy miec pierwszenstwo w rekrutacji do przedszkola i benefity
  • Odpowiedz
@CudMalina:
2021 18,8% dzieci wychowywanych przez samotne matki
z czego w liczbe wlicza sie wdowy, osoby po rozwodach ktore dokonaly optymalizacji podatkowej, wiec tak u nas sie to robi by optymalizowac no i masz jeszcze malzenstwa mieszane w ktorych odsetek samotnych matek jest wiekszy
  • Odpowiedz