@CudMalina wyjdę na rasiste przedstawiając zapiski z książki "Sapiens" Youvala Harari, ale trudno:
30 tysięcy lat temu ludy europejskie tworzyły rodziny: ojciec + matka
Ludy afrykańskie wierzyły w to, że im więcej osób zapłodni kobietę, tym lepsze będzie miało geny. Więc następnie żaden nie musiał poczuwać się do odpowiedzialności
@CudMalina: Niezdziwiłbym się gdyby połowa była samotnymi matkami bo bonusy. Laska u mnie w pracy mówiła że ona gdyby miała mieć dziecko to żadnego ślubu brać nie będzie, za dużo benefitów (Jakieś dodatki, hajsy i lepsza kolejność w żłobku czy coś takiego, nie chce mieć dzieci więc nie zwracałem uwagi), a ma chłopaka i z nami pracuje. xD
Poza tym kto teraz bierze ślub, u mnie w robocie 1 para
@Piotropatra: zaryzykuje stwierdzeniem ze wiekszosc. Moja mama pracuje w przedszkolu i jedynym przypadkiem faktycznego samotnego rodzica jaki miala przez te pare lat to byla babka ktora byla bogata, samotna, zegar tykal wiec zrobila in vitro z nasieniem dawcy. Cala reszta to byly ''samotne matki'' ktore normalnie mialy partnerow ale chcialy miec pierwszenstwo w rekrutacji do przedszkola i benefity
Bardzo dobra robota xd Szkoda że do Zwolenniczek dużych dziur w nosie to nie trafi
@BornToDie69: problemem dla nich nie sa duże dziury w nosie lecz brak gumy na ogórze. Ewentualnie nieregularność w innej antykoncepcji czy nieumiejętność liczenia dnia cyklu
@CudMalina: 2021 18,8% dzieci wychowywanych przez samotne matki z czego w liczbe wlicza sie wdowy, osoby po rozwodach ktore dokonaly optymalizacji podatkowej, wiec tak u nas sie to robi by optymalizowac no i masz jeszcze malzenstwa mieszane w ktorych odsetek samotnych matek jest wiekszy
źródło: SCR-20240207-itfg
Pobierz@CudMalina: bo się to opłaca podatkowo też ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
30 tysięcy lat temu ludy europejskie tworzyły rodziny: ojciec + matka
Ludy afrykańskie wierzyły w to, że im więcej osób zapłodni kobietę, tym lepsze będzie miało geny. Więc następnie żaden nie musiał poczuwać się do odpowiedzialności
Poza tym kto teraz bierze ślub, u mnie w robocie 1 para
źródło: comment_1590035856MB0abJBDz9iGnSZjupG7m5
Pobierz@CudMalina: najpierw weź właściwą podstawę, 18%
potem podziel przez 2, bo tyle "samotnych matek" to tak naprawdę nie zalegalizowane związki, żeby ciągnąć kasę z budżetu, zostanie
@CudMalina: i sporo z nich deklaruje sie jako samotna matka zeby ciagnac wieksze benefity
Zreszta co za glupia jestes zeby znac pojecie slowa statystyka ?
@BornToDie69: problemem dla nich nie sa duże dziury w nosie lecz brak gumy na ogórze.
Ewentualnie nieregularność w innej antykoncepcji czy nieumiejętność liczenia dnia cyklu
źródło: 0b29b10e997d5c0d3371414341e895733bc70c1da87a744d26e51fac782dd15d_1
Pobierz2021 18,8% dzieci wychowywanych przez samotne matki
z czego w liczbe wlicza sie wdowy, osoby po rozwodach ktore dokonaly optymalizacji podatkowej, wiec tak u nas sie to robi by optymalizowac no i masz jeszcze malzenstwa mieszane w ktorych odsetek samotnych matek jest wiekszy