Aktywne Wpisy
njdnsjdnjs +77
Trochę się zastanawiałam, czy opisać tu swoje traumy, ale zdecydowałam, póki co, że to zrobię. Chociaż nie sądzę, żebyście byli dobrym audytorium. Będzie długie.
Kiedyś poznałam tu pewnego wykopka. Takiego lubianego i szanowanego. Co siedział na nocnej i miał dużo plusów pod wpisami i kilku kolegow z mirko. Oczywiście ignorowałam wszystkie redflagi, ktore podejrzewam, teraz by juz nie umknęły mojej uwadze. Czemu tak robiłam, nie wiem. Nałożyło się na to mnóstwo czynników,
Kiedyś poznałam tu pewnego wykopka. Takiego lubianego i szanowanego. Co siedział na nocnej i miał dużo plusów pod wpisami i kilku kolegow z mirko. Oczywiście ignorowałam wszystkie redflagi, ktore podejrzewam, teraz by juz nie umknęły mojej uwadze. Czemu tak robiłam, nie wiem. Nałożyło się na to mnóstwo czynników,
Komentarz usunięty przez moderatora
@Towarzysz_Szmaciak: o, nie myślałem, że to może być niezrozumiałe. Otóż Bosak powtarza powielaną przez wszystkie pisowskie boty od wczoraj narrację, z resztą robi to za każdym razem, gdy PiS wrzuca w media jakiś swój propagandowy spin.
A manipulacją jest to, że ani elektrowni jądrowej, ani Intela nikt nie blokuje. Ale podobnie jak @spajdermen można się złapać na czymś innym, emocjonalnym, odwracającym uwagę i
Konfa jak przystawka PiS - stare, znalem
to przy założeniu że PiS cokolwiek dowiezie, a jak dowozi to było widać na przykładzie elektrowni ostrołęka
Bo to co chce robić Intel to właśnie montownia. A z tego co czytałem to rząd chce żeby Intel zainwestował też w R&D co imo jest rozsądnym argumentem.
Więc trochę się tu ta narracja nie klei memcenowi.
A przy sprawie Intela rząd chce renegocjować warunki na korzystniejsze.
No to pięknie pan Mentzen się przedstawił xD
@Towarzysz_Szmaciak: Wiemy, że ktoś wrzucił tutaj artykuł z tak mówiącym nagłówkiem, gdzie po wejściu się okazało, żę tak naprawdę po prostu negocjują z Intelem, by zobowiązał się do jakichś tam wydatków na R&D, więc negocjują na naszą korzyść. Z atomem tez był fejk, którego nikt nie potwierdzał i sprawa od razu była wyjaśniana.
Ale kit, już wystarczy, aby zasiać wątpliwość i
Ani jedni ani drudzy nie są w stanie zrobić nic sensownego dla długoterminowego dobra tego kraju.