Aktywne Wpisy

DerMirker +75
Witam ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ponieważ zostałem już opluty jako użytkownik, który nie przygotował paczuszki, czuję się wywołany do tablicy i ogłaszam co następuje:
Weryfikatorzy odrzucili moją paczkę, ponieważ śmiałem śmieć umieścić w niej DROŻDŻE PIWNE, czyli produkt spożywczy. Rozumiem, że weryfikatorzy jedzą oddzielnie wodę, drożdże i omłot, gdy chcą skosztować chleba, ale dla mnie drożdże to surowiec, który służy do przygotowania produktu końcowego, którym jest P--O. P--o da się wypić i
Ponieważ zostałem już opluty jako użytkownik, który nie przygotował paczuszki, czuję się wywołany do tablicy i ogłaszam co następuje:
Weryfikatorzy odrzucili moją paczkę, ponieważ śmiałem śmieć umieścić w niej DROŻDŻE PIWNE, czyli produkt spożywczy. Rozumiem, że weryfikatorzy jedzą oddzielnie wodę, drożdże i omłot, gdy chcą skosztować chleba, ale dla mnie drożdże to surowiec, który służy do przygotowania produktu końcowego, którym jest P--O. P--o da się wypić i

źródło: temp_file7769228070060956054
Pobierz
Tetsuya +7
Microsoft oficjalnie wycofuje z polskiego rynku Xbox Series X. Oto co mi odpowiedzieli na supporcie:
"The unavailability of the Xbox Series X in markets like Poland and some European countries is largely due to Microsoft's strategic shift towards focusing on cloud gaming and subscription services like Game Pass, rather than on promoting or distributing physical consoles. This change comes in the wake of lower-than-expected sales in these regions. As a result, Microsoft has

źródło: featured-24
Pobierz
Wymagania:
- budżet do max. 70k PLN (rozważa finansowanie i oddanie auta w rozliczeniu, więc pewnie coś używanego od dealera)
- automat
- benzyna, benzyna+LPG lub hybryda
- ma mało palić
- raczej kompakt, hatch
- max. 5-latek
- niskie koszty eksploatacji i napraw
W tym budżecie i rozmiarze szukałem jakiejś hybrydy, ale widzę, że ciężko będzie...
Jakieś pomysły? Powoli nastawiam się na zaproponowanie następnej generacji tego i30. Znalazłem coś takiego:
https://uzywane.jdkulej.pl/car/hyundai-i30-3/
Czy w takich wymaganiach Ceed i i30 to rozsądne opcje? Ile można zdjąć z ceny z takiego segmentu aut, zaczynać od 15% offu na początek?
#motoryzacja #samochody
źródło: IMG_8377
PobierzWg mnie niespecjalnie jest sens w tym momencie pchać się w kredyt na auto majac takiego i30, chyba ze juz się zaczyna sypać.
Ale jak koniecznie, to Może nowa dacia? Koło 80 już chyba są nowe z fabrycznym LPG i mamie wystarczy do końca kariery kierowcy
@mare4e: O 15% to nie masz nawet co marzyć. Chyba, że pojedziesz za granicę i sam sobie takie auto kupić na miejscu i sprowadzisz do Polski. Natomiast jeśli chcesz Ceeda lub Hyundai taniej to po prostu nie patrz na aktualnie produkowaną generację której zdjęcie jest
Jeśli chodzi o finansowanie to bardziej chodziło o to, że jeśli znajdzie się dobre auto bliżej granicy budżetu to użyć jakiegoś kredytu 50/50 - kojarzę jakieś kredyty 0%, że jedną połowę płacisz teraz, a drugą za rok - to byłoby bardzo spoko. Nie wiem czy jest ta opcja u deleara z tego ogłoszenia.
@mare4e: generalnie tak. Do jeżdżenia wkolo komina polecam koreanńskie MHEVy - w miarę jadą, a palą niewiele. Tylko nie wiem czy to jeszcze w budżecie/wymaganiach.
Ja w szkalowanym przez wielu AAA Auto kupiłem w grudniu rocznego Xceed PHEV za 94k netto. W drobiazgu ale namieszali z rozmiarem kół. Napisali ze 18" jest, okazały się 16".kupiłem 18" ale zrehabilitowaali się drugim setem kół i 300 zniżki. Swoje opony sprzedałem