Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak się pozbyć kompleksu urodzenia się Polakiem? Czuje się gorszy np. w porównaniu do takich Niemców, Francuzów, Holendrów (czy nawet Skandynawów), itd. Postrzeganie zachodnich ludzi zawsze było jako lepszych, bogatych, zorganizowanych, inteligentnych, to oni zawsze kreowali trendy, rozwijali technologie, tworzyli historie, tworzyli kulture, znają się na sztuce, kulturalni, no generalnie potomkowie ludzi którzy coś osiągneli i żyją w krajach które mogą się czymś szczycić. Ja nie czuje przywiązania do Polski, a wręcz nienawidze swojego pochodzenia. Pokolenie ludzi którzy nic nie osiągneli a szczytem ambicji jest chlanie co weekend. Nasza historia to same porażki i konflikty wewnętrzne. Nikogo nie ciągnie do Polski, każdy uderza na zachód bo tam jest cywilizacja. To ich ludzie osiągają sukcesy, są ambitni i rozkręcają biznesy. My jesteśmy z reguły jako tania siła robocza :/

#przegryw #przemyslenia #emigracja #praca #ue #niemcy #francja #holandia #szwajcaria #mentalnosc #blackpill #polak #stereotypy #historia #polityka #neuropa #4konserwy #europa #gospodarka #ekonomia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak się pozbyć kompleksu urodzenia się Polaki...

źródło: 3788ef8e3747dde5c6556c9c3a4a720b

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: bo polak slynie z tego ze jest tania sila robocza, od lat poprzednie pokolenia zdazyly wypracowac nam przyszlym polaka taka marke, czyli taki co z--------a za miske ryzu a nie jak turas czy inny imigrant co robi 8h i do domu. Kult z--------u i wyzysku, wymiekasz? Jestes faja patrz na mnie ja moge pracowac 20h..
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Jak się pozbyć kompleksu urodzenia się Polakiem?

Po prostu. To tak jakbyś pytał się jak się pozbyć kompleksu brzydkiej mordy czy niskiego wzrostu. To jest tylko stan umysłu. Ja się nigdy nie czułem gorszy od innych narodowości
  • Odpowiedz
@mirko_anonim nauczyć się histori, zarówno polski jak i zachodu.
Zrozumiesz wtedy że polska aż takiej tragicznej histori nie miała, a zachód nie jest święty i mają sporo patoli w sobie.

ewentualnie można posłuchać rodowitego angola, zazwyczaj tak k----ą na UK, że najwiekszy ojkofob to patriota
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Od państw Europy Zachodniej mamy gorzej, ale w porównaniu z pozostałymi państwami wypadamy dobrze, wręcz bardzo dobrze. Poza tym, Polska od lat jest częścią zachodu i Polska na tym przez ostatnie dwie dekady bardzo skorzystała(poprawa sytuacji gospodarczej i infrastruktury, Polska jest coraz mniej konserwatywnym krajem), tym samym bardzo przybliżyła się do Europy Zachodniej. W pewnych dziedzinach wypadamy lepiej niż poszczególne kraje Europy Zachodniej(internet, bankowość, dobra komunikacja w dużych miastach
  • Odpowiedz