Wpis z mikrobloga

Jelenie olane a król obity jak pies. ( ͡° ͜ʖ ͡°) DLC byłoby fajne gdyby nie ta jedna droga do bossa. Na koniec gry wrócę do nich pewnie bo aktualnie już chce skończyc gierkę a czuje ze na nich spędziłbym kilkanaście h.
Also co zrobić z tymi koronami? Co one dają?
Jak wyfarmić te dusze loyce o ktorych mówiła ta kobieta przed walką z królem?

#darksouls2 #darksouls #fromsoftware #gry
FPmaster - Jelenie olane a król obity jak pies. ( ͡° ͜ʖ ͡°) DLC byłoby fajne gdyby ni...

źródło: 20240130201008_1

Pobierz
  • 9
co zrobić z tymi koronami? Co one dają?

@FPmaster: jak masz trzy korony i znajdziesz Vendricka to dostajesz dodatkowy dialog i efekt błogosławieństwo króla i ginąc nie tracisz ludzkiej formy (to pod pvp przydatne tylko, bo nie przenosi się do NG+), jest to jednocześnie fabularne wyjaśnienie jak przełamać klątwę, czyli ogólnie główny wątek gry
@tarkaz: No właśnie jestem w miejscu gdzie on się pałęta i nic sie nie dzieje + wchodze do jego wspomnienia i tez w sumie nic sie nie dzieje oporcz jakiegos dialogu z którego nic nie wynika (koron mam 3)
@FPmaster: musisz wybrać jedną i ją założyć, wtedy dostajesz to błogosławieństwo i dodatkowy dialog, ale efekt działą tylko na wybraną koronę jak ją nosisz
Jak wyfarmić te dusze loyce

@FPmaster: te dusze farmi się podczas walki z królem, goście, których on przyzywa je dropią, ale nie ma sensu, żebyś to robił, pamiętam, że wiele godzin mi to zajęło, pomagałem jako summon innym graczom w walce z tym bossem i to z full setem do farmienia, potrzebujesz aż 50 dusz, żeby dostać wszystkie itemy... można też wejśc na te arene po tym jak król zginał, ale
@tarkaz: Okej a powiedz mi jeszcze proszę czy jest jakaś roznica w endingu jesli najpierw zabije Vendricka potem Nashandre a na koncu Aldie? czy to nie ma znaczenia i moge Vendrika na koncu?
czy jest jakaś roznica w endingu jesli najpierw zabije Vendricka potem Nashandre a na koncu Aldie? czy to nie ma znaczenia i moge Vendrika na koncu?

@FPmaster: warunkiem, żeby walczyć z Aldią na końcu jest ubicie Vendricka przed Nashandrą, ale to nie ma znaczenia, DS2 main game ma tylko dwa zakończenia, jedno w którym przejmujesz tron i drugie, w którym rezygnujesz i opuszczasz arenę