Wpis z mikrobloga

@pokusof @Alkreni @ziemniag
Miałem wszystkie te modemy na USB. Trauma dzieciństwa. A to port usb zły bo za mało prądu daje, a to sterownik się nie instaluje, a to wywala połączenie. Do tego pamiętam, że zaczynałem wtedy bawić się linuxem i odpalenie tych modemów w tym środowisku to był osobny, rozbudowany quest. A w końcu wszystkie się s---------y i przestały synchronizować. W sumie nic dziwnego, tpsa je chyba za
  • Odpowiedz
@haabero: dzyskac haslo? nie bylo latwo bo mail na jaki rejestrowalem gg juz nie istnial na szczescie admin u ktorego go mialem nadal trzymal domene :D zalozyl mi maila, napisalem do suportu gg jaka sytuacja, do tego podalem numer gg oraz opisalem cala historie i tyle. Ale stracilem ze 2 tygodnie na to. Zainstalowalem GG i... nikogo nie ma bo zapomnialem ze kiedys nie bylo kontaktow w chmurze a w
  • Odpowiedz
A pamiętacie jeden z programów do zliczania impulsów Liczygrosz? Statystyki, automatyczne rozłączanie przed końcem impulsu itd. To było tak dawno, że nawet w google tego nie można już znaleźć.
  • Odpowiedz
@pokusof: Soulseek ktoś używał? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@thority: Taaa i to od samego początku, jak tylko powstał ok. Y2K :) A wcześniej Napster i nie pamiętam co jeszcze, bo neta zacząłem ogarniać w 1998. W domu tylko modem 56K i później przeskok na SDI. Neostrady nie miałem :)
Moja ciotka była bibliotekarką w bibliotece gminnej, więc przed domowym SDI cały czas miałem programy
  • Odpowiedz
żeby działał jeszcze musiałem format zrobić.

@Akatrosh: A kiedy odkryłeś regedit i to, że wystarczyło usunąć kilka kluczy w rejestrze zamiast formatu? XD
U mnie właśnie tak było :)
  • Odpowiedz
@pokusof: pamiętam kiedyś postawiłem OTS na neostradzie. Dałem na jakimś forum dostęp do niego i poszedłem spać. Rano się obudziłem a tam ze 100 ludzi n--------a i lagi w uj xD bo miałem łącze jakoś 128 kb/s
  • Odpowiedz
@PossessedPriest: początkowa neostrada miała 640kbps i brak limitu i abo 200PLN, potem oferowali umowy na 512kbps i limit 5-15GB i połowa ceny w najwyższej opcji - pamiętam jak z kumplami wszyscy zostaliśmy na droższym 640 bez limitu
  • Odpowiedz
@sstachuu: niezły wynik, ja w okolicach 2008 miałem już przesiadkę na Liveboxa. WIFI to już był inny wymiar internetów ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tego ZTE używałem chyba od 2005. Pamiętam jeszcze ta śmieszna opłatę za aktywną linie telefoniczną, jakieś 30zł dodatkowo do abonamentu za nic xD
  • Odpowiedz